D-ale mele

Merită să vezi „The Nun”?

Da, dar nu în cinematograf. Articolul ăsta s-ar putea să conțină spoilere, așa că împacă-te cu ideea. Nu am înțeles exact din ce serie face parte, nu am văzut niciun film din categoria Conjuring, deși mă gândesc să o fac, iar din Annabelle nu îmi amintesc mare lucru.

Antagonistul e o figură mult prea uzată în filmele horror: călugărița posedată cu moacă palidă, cu pungi sub ochi și cu parkinson în formă agravantă. Protagoniștii sunt ceva oameni ai Vaticanului, din ce am înțeles. El e un preot șmecher, consacrat în lumea lor de preoți, iar ea e o măicuță care încă nu și-a depus jurământul și care e luată foarte random de la casa de măicuțe.

În film e precizat că tipa ar fi româncă, dar în realitate personajul e jucat de Taissa Farmiga, o actriță din SUA. Asta nu înseamnă că în film nu sunt prezenți câțiva actori români… pe care nu i-am mai văzut până acum. Pe Ingrid Bisu (sister Oana) o mai știm din serialul „La Bloc” și din alte câteva producții cunoscute pe la noi.

videoblocks-corvin-castle-in-transylvania-on-a-stormy-night-main-towers_szqy98sdg_thumbnail-full04.png

Also, mi-au plăcut foarte mult cadrele filmate în interiorul Palatului Parlamentului și la Castelul Corvinilor (Captură din filmul „The Nun” 2018 cu Castelul Corvinilor)

Singurul lucru care a făcut puțin mai scary filmul a fost sala în care l-am văzut. Una e să vezi un film pe ecranul laptop-ului și una e să îl vezi pe un ecran imens, cu enșpe mii de difuzoare în jurul tău. Jump scare-urile au fost foarte previzibile, totuși, iar compoziția a fost plină de clișee.

M-a dezamăgit faptul că îmi venea mereu în minte continuarea, fără să cunosc storyline-ul. Cu alte cuvinte, povestea în sine a fost mișto, dar foarte seacă, fără nicio întoarcere bruscă de situație, fără nimic surprinzător. A fost un film cuminte, politicos.

Nu regret că am dat 20 de lei să văd filmul. Regret că a fost de fix 20 de lei.

Reclame
Standard

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.