În fiecare an, elevii și profesorii Colegiului Economic „Virgil Madgearu” Ploiești organizează cot la cot unul dintre cele mai șmechere concursuri-festival de teatru dedicate tinerilor. De fapt, cred că e singurul de acest gen din Ploiești. Sub egida Teatrului „Toma Caragiu”, profesorii și elevii din Economic dau sfoară-n județ… și mai nou în țară… ca să găsească tineri talentați în ale actoriei pe care să îi invite pe scenă și pe care să îi premieze.

Înainte să dau drumul la text, pe Instagramul meu găsiți mai multe poze de la festival: @dinu.bog

Săptămâna ce tocmai a trecut a avut loc cea de-a VI-a ediție a festivalului (a doua la care eu am participat în calitate de partener). Am avut ocazia să văd din nou spiritul ăla de echipă pe care mereu l-am apreciat la elevii de la Virgil Madgearu, fie că era vorba de „Scena”, de „Nonformali” sau de alte activități care au scos ploieștenii din casă.

Mi s-a confirmat că vorbim de o echipă competentă în momentul în care, puși în fața unui obstacol în timpul evenimentului, s-au adunat într-un cerc strâns și au început să vină cu idei, fără nervi, fără stres. În zece minute aveau deja soluția la o problemă pe care alte persoane ar fi putut să o considere finalul spectacolului.

Echipa nu a fost formată numai din elevi și profesori, ci și foști elevi ai colegiului s-au implicat în buna desfășurare a acestui eveniment. De data asta vorbesc de Cristi Georgescu, coleg de-al meu din presa locală, care de fiecare dată a pus suflet și a făcut din pasiune treaba asta cu festivalul de teatru. Foarte deschis și entuziasmat, nu a lăsat emoțiile să intervină și a reușit să țină publicul atent la pauzele dintre momentele artistice și să transmită din energia lui pozitivă. Chiar sper să îl văd și la următoarele ediții, în aceeași postură și cu același vibe.

WhatsApp Image 2018-06-10 at 17.11.52
Cristi Georgescu pe scena festivalului „Scena”

Tinerii care au participat la festival m-au surprins plăcut, de asemenea. Nu aș fi crezut că în Ploiești sunt atât de mulți elevi pasionați de teatru (foto insta), tocmai pentru că nu îi scoate nimeni în față. Asta e problema noastră, avem cu ce ne mândri, dar nu o facem prea des, iar autoritățile ar putea lua asta în calcul data viitoare când vor să mai aloce bani altui concert Alex Velea.

 

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.