Ep. 2 – Jenel, parvenitul wannabe al zilelor noastre

Episodul 2 • 18 Mai 2018

Episodul de azi poate fi considerat unul sensibil. Eu îl consider unul necesar și de bun simț. Cu toții cunoaștem cel puțin un Jenel care profită de faptul că vine dintr-o familie plină de bani. Hai să aprofundăm puțin problema…

Și eu cunosc unele persoane care provin din astfel de medii. Sincer mă doare în pluă de banii lor, dar pot să spun că mă apucă toți nervii când îi văd complet aerieni. Am stat de vorbă cu unii dintre ei… majoritatea nu vor să facă nimic cu viața lor, ci vor să stea numai pe banii lu’ tati, asta pentru că nu au nicio motivație să învețe să facă orice. Nu au niciun scop în viață. Sunt genul ăla de paraziți sociali de care te lovești aiurea pe stradă.

Am întâlnit și persoane care știu cum să profite de banii familiei ca să își finanțeze pasiunile și să își finalizeze studiile, în loc să arunce toți banii în cluburi de fițe, pe haine peticite la suprapreț și pe alte inutilități. Deși ambele categorii se visează patroni, respectiv antreprenori de succes (fiecare cu mentalitatea lui, plm), de la primii menționați nu am așteptări foarte înalte.

Hai, destul cu miștourile. E timpul să purtăm și o discuție mai serioasă, dacă tot am pus de articolul ăsta. Dacă ai prins cel puțin două asemănări între tine și Jenel, lasă dracu’ figurile și apucă-te să faci ceva cu viața ta. Tati nu o să te țină toată viața pe banii lui… și chiar dacă o să o facă, tu de ce ai accepta asta?

Nu ești îndeajuns de bun încât să îți câștigi singur existența? Vrei să te știe toți după numele lu’ mami și a lu’ tati, sau vrei să te afirmi și tu? Îți place să fii întrebat la școală cu ce se ocupă părinții tăi și tu să zici că sunt patroni? Fă-i aceeași plăcere și lu’ fii-tu peste câțiva ani.

Am mai zis și mai zic, mă doare în pluă de banii altora, dar e dreptul meu să fac gura mare când văd că generația mea se îndreaptă spre neant. Faceți ce vreți cu banii părinților, dar măcar arătați-le că nu au crescut niște paraziți.

Atât pentru azi, ne auzim vinerea viitoare!


Seria „Aventurile lui Jenel” este o succesiune de articole tip pamflet bazate pe produsele societății în care trăim. Inspirat din fapte reale, Jenel e tipul băiatului pe care l-ai întâlnit cu siguranță în viața cotidiană, dar care nu ar trebui să devină un model de urmat pentru nimeni. Dacă textele din această serie reușesc să tragă un semnal de alarmă și să producă o schimbare cât de mică, eu mi-am atins scopul.
Citește mai multe despre Jenel!

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.