D-ale mele

3 reguli ca să fii un pensionar cool (în autobuz)

Stimați invitați, distins auditoriu, de ce bătrânii din autobuze sunt atât de răi? Nu toți, desigur… numai ăia în putere. Îmi e teamă, oare o să ajung și eu așa? Problema nu e că sunt răi numai cu tinerii, să zici că există vreun conflict între generații. Unii se mănâncă de cur și între ei, la modul animalic.

Ați văzut ce expresii faciale au unii pensionari când ajunge autobuzul în stație și cum își recapătă puterile din tinerețe când se împing mai ceva ca la hochei pentru locu’ ăla la geam? Eu mă distrez când ajunge autobuzul în centru, mereu se lasă cu bătaie. De aici extragem prima regulă ca să fii un bătrân șmecher în autobuz: nu mai spune de tineri că sunt golani și fără bun simț dacă tu te iei la bătaie cu toți din autobuz ca să stai în cur două stații.

Lăsându-i, pentru moment, pe pensionarii care se împing ca să intre primii în autobuz, știți ce se întâmplă cu restul bătrânilor din stație după ce autobuzul devine arhiplin? Exact, urcă. Deși nu mai e loc pentru absolut nimic, insistă să urce ca să stea lipiți de ușă și… evident… de tine.

O chestie și mai gravă e că atunci când tu vrei să cobori din autobuz (să zicem că ajungi în stația ta preferată), ai de străbătut un drum lung presărat cu moaște care nu ți-ar face loc nici în ruptul pensiei. Desprindem de aici a doua regulă pentru bunici șmecheri: autobuzul vine din 5 în 5 minute, maxim din 10 în 10… ce rost are să călătorești ca o sardină când poți să mai stai puțin în stație, la umbră?

Să ne întoarcem acum la prima categorie, cea care deja a urcat în autobuz, dar care nu a apucat să se așeze nicăieri. Eh, tu, tânăr în putere, ai reușit să îți găsești un scaun. Fii sigur că cel puțin trei septuagenari se uită la tine ca la o bucată nereușită de căcat. Ai noroc dacă e numai așa. Ai grijă, totuși! Unii dintre ei vor profita de aglomerație și te vor lovi insistent și în repetate rânduri cu sacoșele de rafie din mega.

În momentul în care vei vrea să cobori, nu numai că nu se vor da la o parte, dar vor începe să țipe la tine din diverse motive (sunt creativi). A treia regulă, așadar: nu îți sunt inferior pentru că ești mai în vârstă decât mine, nu am nicio obligație față de tine, dacă vrei să stai jos, e de ajuns să îmi spui chestia asta, crede-mă că o să mă ridic. E mai eficient decât să îmi tragi coate în cap.

Sunt sigur că mai sunt și alte reguli pe care ați vrea să le transmiteți bătrânilor noștri, vă invit să le lăsați în comentarii. Oricum puțin probabil să citească vreun pensionar articolul ăsta. Nu pentru că n-ar avea internet, ci pentru că nu stau ei să citească ce scrie un neobrăzat.

18768256_1372748972815230_3778051440357227965_o

Reclame
Standard

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.