Învață să renunți la persoane, lucruri, situații

Salut, internet! Acum ceva timp discutam intens cu o colegă un subiect cu care nu reușeam să picăm la pace – e bine sau nu să renunți? Depinde la ce renunți și în ce context.

Îmi povestea ea de un băiat cu care vorbea de luni bune. Ea îl plăcea, el puțin probabil. I-am propus să renunțe, ea mi-a spus că nu vrea, pentru că îi e greu să rupă comunicarea cu el atât de brusc. Îmi zicea că lui îi mărturisea toate lucrurile mici din viața ei, el cunoștea toate detaliile. Nu era interesată să caute pe altcineva, nu pentru că ar fi suferit neapărat din pricina lui, ci pentru că ar asta ar fi însemnat să o ia de la zero cu o altă persoană.

E greșit să o iei de la zero?

Nu, din contră. Eu i-am propus colegei de care am vorbit mai sus să se reorienteze, așa a făcut. Mi-am dat seama că nu e singura în situația asta după ce la scurt timp o prietenă îmi scria că îi e teamă să își schimbe locul de muncă dintr-un oraș în altul, deși, din fericire, nu avea de ales. Nu faptul că nu ar fi fost în stare să se adapteze noilor cerințe o supăra, ci că ar fi însemnat să o ia de la zero cu absolut totul și să iasă din rutina zilnică.

Când iei totul de la capăt și faci o schimbare de genul, redescoperi o latură de-a ta de care probabil nu știai. E o experiență care te ajută să te adaptezi mai ușor viitoarelor situații.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la tot ce se întâmplă în jurul tău ca să-ți iei viața de la capăt într-un alt oraș, eventual în altă țară, cu alte persoane (nu ești Sebi Ghiță). Păstrează alături de tine oamenii și lucrurile care te fac fericit, dar nu te limita numai la ele.

Eu am comis greșeala asta de câteva ori. Din fericire, experiențele de genul m-au învățat că trebuie să experimentez constant lucruri noi, cu persoane noi, în locuri noi, nu să îmi pun imaginația la lucru și… atât.

În fine, ce voiam să zic… colega din prima parte a articolului și-a găsit un băiat „pe măsura ei”. Azi împlinesc un an de relație. Au ajuns să se cunoască îndeajuns de bine, iar acum petrec majoritatea timpului împreună și se sprijină reciproc, necondiționat. Cealaltă tipă și-a schimbat de mult locul de muncă. Ghici ce! Îi place chiar mai mult ce face acum și ocazional îmi spune că dacă știa că va fi așa, făcea schimbarea asta mult mai devreme. E dreptul tău să cauți fericirea și să vrei constant tot ce e mai bine pentru tine, chiar dacă uneori drumul te scoate din zona ta de confort.

N-ai nimic de pierdut.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.