Trei sfaturi dacă mergi în Brașov + o cazare șmecheră

Zilele trecute am luat-o pe Diana și am plecat spre Brașov. Am zis că aerul de munte ne face bine (cel puțin mai bine decât aerul din Ploiești), având în vedere că amândoi eram ori răciți, ori răgușiți. Dacă inițial voiam să alegem o locație mai izolată, mai raw, până la urmă am ales să rămânem chiar în centrul orașului, ca să avem tot ce ne trebuie la câțiva pași.


Cei care îmi urmăriți instastory-urile (@dinu.bog), sigur ați văzut imagini. Cei care nu le urmăriți, ar fi cazul să o faceți, că aflați noutățile înainte să apară pe blog.

Prima recomandare pe care aș face-o dacă e să mergi în Brașov e să te interesezi atent de cazare. Chestia e că nu toate tarifele sunt aceleași, iar condițiile diferă. Dacă faci puțin research, cu o sumă mică de bani poți să nimerești la o mega-cazare.

Noi ne-am cazat la o un apartament din centrul orașului, care mie mi-a plăcut foarte mult. Pe lângă combinația de rustic – modern, care a îmbinat perfect atât gusturile mele, cât și ale Dianei, dotările apartamentului erau mult peste așteptările noastre. De la simpla centrală, aparatul de cafea, ceai și internet, am dispus de o bucătărie dotată complet, de cărți de toate tipurile, și de o baie imensă (😍).

Pe lângă toate astea, în sufragerie erau vreo două sau trei sertare pline cu boardgames și puzzle-uri, ceea ce a fost cireașa de pe tort. De curățenie nici nu se pune problema, iar proprietarii sunt niște oameni tare simpatici. Încă o chestie, cu riscul să îmi pierd ideea, mi-a plăcut mult că bucătăria nu se afla la același nivel cu restul camerelor, ci se coborau niște scări (lipsa balustradei a complicat puțin treaba), ceea ce chiar mi-a dat impresia că mă aflu la munte, nu știu de ce. Toate detaliile, inclusiv cele de contact și fotografiile, se află la finalul acestui articol. Continuăm.

A doua recomandare se adresează în mod deosebit grupurilor mari. Nu contează ce zi a săptămânii e, dacă vreți să mergeți seara undeva să beți sau să mâncați, faceți o rezervare înainte. Așa evitați să fiți plimbați din pub în pub și din restaurant în restaurant (și să ajungeți tot la KFC).

A treia recomandare ar fi să nu te grăbești. Deloc. Ia-ți tot timpul de care ai nevoie să te uiți pă peste tot, să faci poze și să te simți bine. Brașovul nu e acolo numai ca să îl traversezi să ajungi în Sibiu, ci chiar e un oraș fain. Mă rog, comparativ cu Ploieștiul, toate orașele sunt faine, inclusiv Focșaniul

colaj1

Dacă ai rămas până aici înțeleg că îți pregătești un drum spre Brașov. Lasă-mă să te ghidez din experiența mea.

Apartamentul se numește „Apartament Star Center”, prețurile sunt convenabile, dar presupun că nu sunt aceleași în fiecare perioadă. Aici e pagina lor de booking unde poți să vezi poze și de unde poți să rezervi. Când ți se face fomiță, vezi că la Pizza Vitto au o pizza bună în draci, iar terasa e fix în centrul centrului. Atât, cred. Dacă vrei să mai știi ceva, dă-mi un mesaj pe oriunde și vorbim.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.