Povestea celui mai ipocrit polițist ploieștean

Știi strada aia plină de shaormerii? Cea mai populară stradă din Ploiești, gen. Era o zi de primăvară, poate chiar prima zi de primăvară. O tanti cu un SUV negru oprește pe avarii, pe marginea străzii respective, în locul ăla în care oprește toată lumea, inclusiv tu când cobori să îi iei shaorma lu’ pisi. Diferența e că ea rămâne la volan, vorbea la telefon (pentru că nu e bine să conduci și să stai pe telefoane, deci îi apreciez gestul).

Hop în spatele ei o mașină de poliție, dar nu d-aia autentică de MAI, cu băieți d-ăia care te dau jos din mașină, îți pun cătușele, te urcă în portbagaj și pleacă cu sirenele la maximum în mai puțin de un minut. Polițiștii din povestea noastră se încadrează în cealaltă parte, sunt cei care vânează căței pe la gara de vest și care noaptea pe la 2 te opresc pe stradă cu girofarul pornit să te întrebe „al cui ești”, că pari cam dubios așa, după fățău (pățit). Sigur îi știți, i-ați înjurat cel puțin o dată când dirijau traficul la hale.

Eroii noștri îi trag două claxoane femeii, opresc paralel cu ea (probabil i-au strigat ceva chestii gen „police, freeze!”), încurcând, desigur, toată circulația pe un sens. Când încep și ei să primească claxoane, apelează la avariile milițienești și pornesc girofarul. Treaba deja devine serioasă când OZN-ul de pe plafon începe să dea flash-uri. Printr-o manevră riscantă, dar menită să apere ordinea municipiului și siguranța cetățenilor, cei doi agenți o imobilizează pe infractoare în trafic, băgându-se mârlănește în fața ei, și o sancționează. 

Șmecheria vine acu’! Eroii zilei își continuă drumul cu luminițele pornite, în uralele fanilor, încă puțin, până la strada adiacentă, pe marginea căreia opresc cu girofarul pornit. În timp ce un agent scoate telefonul și verifică soarta țării, celălalt iese în fugă din mașină. Ai crede că un răufăcător încearcă în zadar să scape de furia lor, însă de data asta nu a fost cazul. Omul legii se îndreaptă cu pași rapizi spre shaormeria din colț, de unde ia două lipii cu pui. 

După o misiune dificilă, chiar și supereroii trebuie să ia o masă corespunzătoare.

Pentru că îmi e prea lene să dau explicații vreunui ofițer, general-maior sau locotenent (sau șef de serviciu, pentru cine nu știe de glumă) din poliția comunitară despre cum arăta respectivul sau ce număr avea mașina, o să zic că această poveste e o ficțiune, deși…

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.