Darius și Mihai (trupa ARMA) sunt tinerii care au dat naștere unui nou imn al protestelor din București și din țară. Piesa lor a fost considerată de multe persoane nepotrivită sau cu un mesaj mult prea vulgar și agresiv, însă cei doi se bucură în continuare de susținerea protestatarilor #Rezist și nu numai.

Propulsați de sinceritatea și de dorința unui viitor mai bun, trupa ARMA a devenit una dintre „vocile străzii” pe ritm de muzică rap. Răspunsurile le aparțin în totalitate:

Cum ați început să cântați? De unde a început totul și cum a luat naștere trupa ARMA?

Salut! Am început să cântăm prin clasa a 9-a. Ne-am cunoscut într-un beci în cartierul în care am copilărit, stăteam la rând, așteptam să intrăm la o domnișoară.

Ce v-a determinat să lansați o astfel de piesă-manfest?

Ne-am simțit deranjați de modul de guvernare al partidului PCR, pardon PSD, nu avem simpatie pentru niciun alt partid. Dacă la guvernare era PNL, piesa se numea M#ie PNL, M#ie USR, M#ie PMP și să nu uităm de M#ie UDMR.

Cum a luat naștere piesa „M#ie PSD”?

Noi, ăștia din Ardeal, suntem mai lenți, așa că singura variantă prin care să fim auziți atât național cât și internațional a fost să dăm o mare mi#e care să răsune peste văi, peste hotare. Prin această m#ie, noi considerăm că ne-am făcut datoria față de țară.

Cum ați reactionat voi și apropiații voștri după ce piesa a devenit refren în Piața Victoriei? Vă așteptați la o astfel de evoluție?

Da! Am știut că piesa o să rupă. Era clar.

O întâmplare pe care vrem să o scoatem în evidență: eram în București, filmam clipul, iar mama lui Mihai îl sună într-una – „Unde ești? Treci acasă!”, mama lui Mihai fiind susținătoare înrăită PSD :))

Ați întampinat obstacole în lansarea acestei piese?

Noi personal nu am întâmpinat obstacole, dar piesa i-a afectat pe unii, de exemplu Mihai Cristian Dide, care, plimbându-se romantic prin fața sediului PSD din București, s-a gândit să urce o portavoce în copac, dar a avut un obstacol: cei din PSD au tăiat crengile copacilor, așa că a venit cu o scară. S-a urcat în copac și a pus pe repeat piesa „M*ie PSD” celor din incintă (am auzit că lui Dragnea îi place piesa).

Ce pași veți mai face în viitor în lupta anticorupție?

Vom participa la proteste în continuare, bineînțeles că pregătim piese noi, piese care să instige oamenii să iasă în stradă!

Ascultă aici piesa-manifest fără pic de cenzură 🙂

 

 


Punctele de vedere prezentate mai sus aparțin membrilor trupei ARMA. Echipa blogului rămâne neutră în ceea ce privește subiectul abordat în acest articol.

Reclame

Un gând despre „INTERVIU cu tinerii care au creat imnul protestelor #Rezist

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.