Eternitatea e un concept vag, puțin abstract, ceva ce niciodată nu va înceta să existe. Sunt atât de multe locuri frumoase în care să ne petrecem eternitatea, indiferent că alegem o pădure veșnic vie, o insulă în mijlocul unui ocean sau centrul celui mai aglomerat oraș de pe Glob.

Eu știu unde nu vreau să îmi petrec eternitatea – în intersecția de la Cioceanu, deși pare inevitabil. Cineva se pare că scoate mașini (și șoferi, totodată) pe bandă rulantă, astfel încât zilnic intersecția Cioceanu e din ce în ce mai aglomerată. Unii spun că podul de la vest e motivul, alții spun că semafoarele sunt de vină, iar alții susțin că e culpa școlilor auto care scot „șoferi din ce în ce mai proști”, după cum a spus chiar un taximetrist.


Apropo de taximetriști, urmăriți-ma pe Adevarul.ro! O să apară curând un text îndeajuns de interesant pe tema asta.


Eu nu știu a cui e vina, știu însă că există căi de rezolvare a acestei probleme. Nu știu. Faceți și voi o expertiză, un studiu, ceva… vă pricepeți la astea. Chestia e că m-am săturat să stau un sfert de oră – pe ceas – în intersecția aia din care o dată la câteva zile cineva iese cu tabla mașinii îndoită sau cu un picior în minus. 

20 decembrie, am avut treabă. Treaba mea. Chem un taxi prin aplicație la Palatul Copiilor, fosta școală 20, la ora 17:07 ajunge. Abia la 17:22 trecem de intersecția Cioceanu (ora la care am făcut poza de mai sus). De precizat că mai repede ajungeam pe jos, mai ales că toată coada începea la câțiva metri de locul în care m-am urcat în mașină.

traseu
Traseul de aproape 7 lei pe care l-am parcurs într-un sfert de oră fix!

Potrivit Google Maps, în două minute de mers cu mașina (5 maxim, că na’) trebuia să parcurg cei 750 de metri precizați. Eu i-am parcurs într-un timp triplu. Da, am dat și mai mulți bani (7 lei pentru o cursă de nici 1 km) taximetristului pentru cât am stat pe loc, dar mai tare m-a deranjat că eu eram într-o întârziere tipică mie, iar roata mașinii nu se învârtea deloc.

Am ajuns să constat că unele zone din București au o mai mare fluiditate a traficului decât unele intersecții din Ploiești. Nu vă mai plângeți de duamna Firea, noi îl avem pe domnu’ Dobre, deci se poate și mai rău.

Recomandare pă bani Te-ai săturat să stai zeci de minute într-o intersecție inutilă? Ia-ți bicla asta!

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.