Primul ajutor nu se învață pe Facebook, se învață la școală, sau cel puțin așa ar trebui. După decesul unei actrițe cunoscute și după aflarea cauzei, toată lumea s-a activat că vezi tu, noi nu cunoaștem semnele accidentului vascular cerebral. E adevărat, nu le știm, cum nu știm nici ce să facem în cazul unui astfel de accident sau în alte o mie de cazuri în care e necesară acordarea primului ajutor.

Stimabililor, primul ajutor nu se învață pe Facebook și nici de pe Facebook, ci ar trebui să se învețe în școli, pentru că ar fi o materie chiar mai importantă decât matematica sau româna. Prefer să știu că am pe cineva lângă mine care nu știe să lege două cuvinte, dar care să știe să acorde primul ajutor fără să agraveze situația. Poate să aibă și trei dinți în gură, și ăia în colțuri diferite. Nu zic că am ceva cu cei de au început „marea informare” pe Facebook, din contră, le apreciez demersurile, dar schimbarea trebuie să se producă la un alt nivel, mult mai înalt.

Cu tot respectul din lume, mă cac pe sutele și miile voastre de materii inutile, că de ce avem nevoie în viață nu învățăm la școală. Eu, de exemplu, în cei 12 ani de învățământ nu am reușit să înțeleg franceza. Degeaba vă chinuiți să mi-o predați, că vă asigur că nu o înțeleg nici în ultimul an, când mai dau și bacul. Nu, nu zic să se scoată franceza, zic să se predea elevilor interesați și cu potențial, iar acest sistem să se aplice la majoritatea materiilor, că sigur cum mie îmi place economia, alții pierd o oră degeaba în bancă. Oră în care putem învăța să nu murim.

Până nu o să înceapă să se facă educație calumea în școlile din țară, o să murim pe capete… și nu vă mai dați surprinși de treaba asta!

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.