Unul dintre “instinctele primare” ale unui om este de a judeca. Când zic asta nu mă refer la a gândi, ci la simplul fapt că ne creăm o opinie preconcepută despre anumite persoane. Fără să știm detalii despre acel om, noi ne facem propria impresie despre el și, să fim serioși acum, de multe ori nu este una pozitivă. 

 Acest lucru l-am făcut eu cu câteva săptămâni în urmă când am cunoscut o fată. O să o numesc G. Înainte de a o cunoaște personal am auzit lucruri despre G, lucruri nu tocmai bune. Bineînțeles că mintea mea deja își crease o impresie proastă despre această fată. În momentul întâlnirii cu ea, nimic nu s-a schimbat. Atitudinea și modul în care gândea mi se păreau neobișnuite, dar nu într-un sens bun. Mi s-a părut că “nu o duce prea mult capul”. Totul pentru ea era o mare conspirație, toți erau împotriva ei , iar lucruri obișnuite din punctul meu de vedere, pentru G erau ceva paranormal. În schimb , după câteva zile de la întâlnirea cu ea am aflat ceva ce m-a făcut să regret toate gândurile negative la adresa ei. G suferea de o tulburare psihică pe care încearcă să o ascundă. Anumite evenimente i-au dat de gol această “boala”. Pierderi de memorie de scurtă durată, temeri subite și să nu uităm de faptul că din punctul ei de vedere toată lumea este un inamic. Cel mai dezamăgitor lucru este că G a trebuit să renunțe la cursurile pe care le urma, abandonându-și visul. După ce am aflat aceste lucruri, am început să mă gândesc și să îmi pun întrebări … Întrebări pe care o să vi le adresez și vouă.

De ce primele lucruri pe care le observăm la o persoană sunt aspectele negative? De ce ne facem o părere despre o persoană înainte să o cunoaștem cu adevărat? De ce ascultăm părerile altor persoane? De ce mereu ne grăbim? 

 Sunt sigură că toată lumea a trecut printr-o astfel de experiență. Sunt sigură că toți am fost judecați de cineva pe nedrept la un moment dat în viața. Sfatul meu este să așteptați. Viața ar trebui să fie plină de energii și de gânduri pozitive. 

 Îmi pare rău, G.

Reclame

4 gânduri despre „De ce primele lucruri pe care le observăm la o persoană sunt aspectele negative?

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.