D-ale mele

Scrisoare deschisă pentru cineva mult mai important decât primarul

Știu că sunt un copil, poate unul exasperant câteodată, mai mereu. Știu că mă arunc cu capul înainte în foarte multe lucruri și situații și da, e normal să îți faci griji, sunt conștient de asta, deși recunosc că apreciez atât de mult grija ta încât mă enervează. Și nu mă enervează că m-ai stresa, ci mă enervează că te enervezi și te stresezi chiar tu din cauza mea. Mă enervează că îți faci singură rău, cu gândul, în urma alegerilor făcute de mine. De-a lungul timpului mi-ai dat foarte multă libertate, am simțit asta, m-ai lăsat să fac tot ce mi-am dorit și nu mi-ai limitat orizonturile, deși știu că uneori ai acceptat asta cu inima șifonată și cu sufletul în gât.

Teama asta o moștenesc sigur de la tine, cum moștenesc și perseverența, dar și ironia aia diplomată care a făcut multe victime până în prezent. Îmi iau panică rapid din cauza anumitor lucruri, și te-ai prins de asta. Cunoști care a fost atmosfera din ultima săptămâna sau ultimele săptămâni și te-ai prins la fel de sigur și ce am simțit eu. Și mie îmi e teamă de anumite lucruri. Mai știi seara aia de la restaurant? Când am fost anunțat că a doua zi pot să fac acel ceva? Erai la masă, știi sigur. Mi-a fost frică. M-am gândit să renunț, mă gândeam că ar fi mai ușor, dar am ales totuși să trec peste temerile mele și să fac respectivul pas. A meritat, a fost o experiență nouă, pe care nu aș fi avut-o dacă nu îmi asumam riscurile. 

Au mai fost zeci, sute, poate mii de cazuri similare de care m-am izbit. Mereu am ales să trec peste emoțiile și temerile de moment și să învăț lucruri noi. Și de data asta îți înțeleg temerea, recunosc că și mie îmi e puțin frică, pentru că ar fi prima experiență de genul, dar trebuie să trec și prin asta ca data viitoare să fiu pregătit. Nu știu cum o să decurgă totul, dar știu că nu sunt singur. Te am pe tine. 

Da, și eu îmi doresc să petrecem mai mult timp împreună, dar vreau să facem și alte lucruri, să eliminăm puțin rutina asta. Nu îmi place deloc. Mai știi PIFF? M-am bucurat când ai venit pentru că te vedeam și într-un alt cadru. Și știu că nu cer ceva ușor, dar mi-ar plăcea să încercăm împreună să eliminăm situațiile alea nebune de panică pe care le ai tu și pe care, mai apoi, mi le provoci mie.

Apropo de temeri, îmi e teamă să public textul ăsta. Nu știu cum vei reacționa, nu știu cum vor reacționa ceilalți. Dar tot răul spre bine.

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Scrisoare deschisă pentru cineva mult mai important decât primarul

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.