Într-adevăr există chestii mult mai nasoale (sau grele), dar să fie asta o scuză pentru care evenimentele de genul celui prezentat ieri să fie ignorate și catalogate drept obișnuite? 

Nu sunt părinte, am 17 ani, știu cum gândește un părinte numai din ce îmi mai povestește mama când fac glume proaste, dar nu îmi doresc pentru nimic în lume să fiu în locul mamei celei agresate. Nici măcar în postura tatălui. Nu știu cum aș suporta să îmi văd fiica batjocorită în așa fel și tratată ca ultima ființă de pe planetă de către niște persoane cu nimic mai presus decât ea. Sunt curios cum ai fi reacționat tu, dacă era propriul tău copil, nu un străin. Prefer să rămân cu această întrebare, nu îi doresc niciunui părinte să fie pus în această poziție.


Am vorbit și cu un psiholog despre asta. Ia vezi ce zice!


Da, deontologia spune că trebuie să fim imparțiali și să relatăm cât mai obiectiv fiecare eveniment, asta în calitate de ziarist. În calitate de om am tot dreptul să fiu revoltat și să nu fiu de acord că mediatizarea produce și mai multă ură care nu rezolvă nimic concret.

Te contrazic, de fapt! Mediatizarea recentă ar putea descuraja, pe viitor, faptele de genul din partea tinerilor. Poate nu pentru că te bate mă-ta acasă, ci pentru că îți distrugi propria identitate și te faci cunoscut la un nivel destul de mare (cum a fost cazul de față), prin intermediul instituțiilor de presă, ca un agresor.

Poate că această „umilință” îi va descuraja pe alții să manifeste un astfel de comportament cu cei din jurul lor. Să nu uităm că și în domeniul pedagogiei este prezentă, la nevoie, sancțiunea. Putem să privim acest comeback ca o sancțiune pe măsură.

Dacă mă întrebi pe mine, a patra putere în stat și-a îndeplinit rolul mai bine decât părinții sau profesorii. Și nu a fost nevoie să ridicăm palma ca să educăm, ci a trebuit numai să luăm cuvântul. Sientia potentia est 🙂

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.