Proiectul în cadrul căruia am participat se numește „Ministru pentru o zi” și se află la cea de-a treia ediție. Ieri am avut ocazia să manageriez Secretariatul General al Guvernului României alături de domnul Secretar General, Mihai Busuioc, care m-a întâmpinat cu căldură încă de la intrarea în Palatul Victoria. Alături de acesta au fost și colegii săi, secretare și consilieri, care m-au ajutat să înțeleg cum lucrează acest aparat de lucru al Guvernului.

Am vizitat cele mai importante locuri din Palatul Victoria, chiar și cele mai puțin accesibile vizitatorilor, și mi-am dat seama cum se realizează comunicarea între membrii Guvernului. Comunicarea dintre membrii Guvernului României le permite să facă niște lucruri incredibile pentru cei din exterior. Recunosc că nu am mai văzut o colaborare atât de eficientă în nicio altă instituție, la un asemenea nivel. Vorbim totuși o mulțime de angajați care lucrează ca un singur organism.

Am avut ocazia să îl cunosc și pe domnul Prim-ministru Sorin Grindeanu, care mi-a explicat cu ce se ocupă premierul unei țări și cum decurge o zi de-a sa. Mi-a spus că tatăl său a fost ani buni director al Liceului Pedagogic din Caransebeș, omolog al liceului la care eu învăț în Ploiești.

După primele formalități și după ce mi-au fost prezentate cele mai importante puncte din Palatul Victoria, am luat micul dejun cu domnul Secretar General Mihai Busuioc și cu colegii săi.

După aceea ne-am pregătit de Ședința de Guvern de la ora 13:00, fiind prima ședință de acest gen la care am participat.

Am terminat ziua cum nu se putea mai bine și, după ce am încheiat prima zi în calitate de Secretar General al Guvernului, m-au ajutat să ajung la timp să dau teza la română :))

Reclame

Un gând despre „Am petrecut o zi în Guvernul României, în calitate de ministru

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.