Astăzi se fac 29 de ani de când Colegiul Național „Jean Monnet” Ploiești a sărbătorit 150 de ani de învățământ pedagogic în Ploiești, dar și mulți ani de existență.

Anul trecut am marcat ziua școlii printr-un articol în care am prezentat colegiul în care învăț, din perspectiva mea. Anul acesta am vrut să îl prezint din perspectiva colegilor mei, așadar am luat holurile școlii la pas și am început să întreb în stânga și în dreapta.

Mai jos sunt 29 de păreri ale elevilor din CNJM despre liceul în care învață. Ca să fie simbolic, gen. La mulți ani, CNJM!

1.

„Unul dintre cele mai frumoase momente ale adolescenței”

Liceul reprezintă unul dintre cele mai frumoase momente ale adolescenţei. Pentru mine, liceul în care învăţ reprezintă baza formării şi dezvoltării mele, atât din punct de vedre personal, cât şi profesional. Dacă ar trebui să adresez mulţumiri cuiva, acest fapt ar fi valabil pentru întreg corpul profesoral, pentru întreagă muncă depusă în scopul formării noastre, dar şi pentru profesionalismul şi dedicarea de care au dat dovadă pe întreg parcursul acestui „drum” către maturitate. Ruxandra R.

2.

„Cea mai importantă etapă din viața mea!”

Profesorii sunt cei care au tot meritul… fiecare și-a adus aportul și au reușit să transmită o învățătură importantă la momentul potrivit …chiar dacă de multe ori, nu ne dăm seama. Am conștientizat importanța lor în viața mea. Liceul pentru mine este și va fi cea mai importantă și frumoasă etapă din viața mea! Alina M.

3.

„Este a doua casă…”

Liceul la care învăț înseamnă pentru mine a doua casă. Sunt aici încă de când aveam 7 ani și am aproape toate amintirile legate de el. Doamna profesoară de pedagogie m-a susținut cel mai mult și îi mulțumesc pentru că a fost acolo când aveam nevoie de un sprijin. Ioana N.

4.

„Liceul este locul noilor provocări”

Liceul este locul noilor provocări, în liceu am legat prietenii puternice și am cunoscut diferite tipuri de persoane, mi-am croit o idee despre cum aș vrea să arate viitorul meu și am descoperit lucruri ce mă preocupă. Mihaela O.

5.

„Ne deschide o poartă spre succes”

Îi mulțumesc profei de română pentru că ne implică în foarte multe activități care ne vor fi de ajutor. Liceul ne oferă posibilitatea spre noi începuturi și ne deschide o poartă spre succes. Alina B.

6.

„Doamna dirigintă m-a susținut neîncetat…”

Pentru mine CNJM reprezintă a doua casă. Acest colegiu este locul unde mi-am cunoscut majoritatea prietenilor și de asemenea locul unde m-am maturizat și am învățat să privesc viața dintr-o perspectivă obiectivă. Vreau să-i mulțumesc pe această cale doamnei diriginte, care m-a susținut neîncetat, începând cu clasa a 9-a și care m-a ajutat să mă adaptez. Andrei C.

7.

„Mulțumesc profesorilor care m-au îndrumat”

Liceul, pentru mine, este locul unde fiecare copil se poate afirma în domeniul pe care-l stăpâneşte cel mai bine şi locul în care excelăm şi câştigăm cunoştinţe care ne dezvoltă, lucru pe care altă incintă nu-l poate îndeplini atât de bine ca acest „cămin” al elevilor de pretutindeni. Liceul la care învăţ mi-a oferit multiple oportunităţi de dezvoltare personală prin concursuri, olimpiade şi activităţi şcolare şi extraşcolare. Mulţumesc pentru ajutorul oferit şi susţinerea profesorilor care m-au îndrumat. Denisa F.

8.

„Niciodată nu cred că am fost mai mulțumită de o alegere…”

Niciodată nu cred că am fost mai mulţumită de o alegere pe care am făcut-o pentru viitorul meu. Alegerea liceului la care învăţ, C.N. „Jean Monnet” Ploieşti, a reprezentat un pas important în viaţa mea, întrucât în cei 4 ani petrecuţi aici am învăţat o mulţime de lucruri care, cu siguranţă, îmi vor fi necesare în viaţă. Profilul pedagogic m-a modelat ca om, m-a ajutat în vedea îmbunătăţirii inteligenţei emoţionale şi nu în ultimul rând, m-a maturizat. Mi-a schimbat viziunea, percepţia despre viaţă, mi-a dezvoltat trăsăturile pozitive de caracter şi m-a învăţat că pentru o viaţă socială cât mai bună sunt necesare tactul şi diplomaţia… Pe ultima sută de metri, nu pot exprimă în cuvinte recunoştinţa pe care o am pentru cadrele didactice care ne-au îndrumat permanent şi care ne-au sprijinit. Poate e greu de crezut, dar toţi profesorii au influenţat, chiar şi într-o mică măsură, evoluţia mea. Toţi reprezintă nişte modele pentru mine şi de aceea vreau să le mulţumesc. Diana B.

9.

„Șansa de a învăța câte puțin din fiecare domeniu”

Pentru mine, Colegiul Național „Jean Monnet” reprezintă o experienţă foarte utilă pentru viitor ce îmi oferă oportunități de a mă cunoaşte atât pe mine, cât şi lucrurile ce mă vor ajuta în viaţă, dându-mi şansa de a învăța câte puţin din fiecare domeniu. Alexandra D.

10.

„Unul dintre cele mai bune licee din județ”

Din punctul meu de vedere, Colegiul Național „Jean Monnet” Ploiești este unul dintre cele mai bune licee din județ, datorită minunaților noștri profesori, care depun tot efortul să ne înțeleagă și să ne susțină. Vreau să îi mulțumesc doamnei diriginte pentru tot efortul depus și pentru tot sprijinul acordat. Le mulțumesc tuturor domnilor mei profesori pentru că au încredere în noi. Mulțumesc colegilor pentru prietenia pe care mi-au dăruit-o și pentru că m-au acceptat așa cum sunt, cu bune și cu rele. Valentina N.

11.

„Bucurii, prietenii, iubiri, noi cunoștințe…”

Ca peste tot, și în liceu există părți bune și părți rele. Dar alegând să le vedem pe cele bune în prim-plan, ne putem bucura de tot ceea ce ne oferă viața de licean: bucurii, prietenii, iubiri, noi cunoștințe si deschideri spre lume și viață – un început de drum plin de speranță. Andra Z.

12.

„Am realizat că viața nu e doar cu bune, ci are și rele”

De când am intrat la liceu, am realizat că viața nu e doar cu bune, ci are și rele. Chiar dacă am întâmpinat diverse obstacole, tot am reușit să leg prietenii noi și să mă distrez cum am putut eu mai bine alături de cei apropiați mie. Traian T.

13.

„Unul dintre cele mai frumoase momente ale adolescenței”

Sunt în acest liceu de 11 ani, o perioadă destul de lungă de timp care, suprinzător, a trecut atât de repede. În primele clase îmi doream cu nerăbdare să cresc şi să văd cum este viaţa de liceu, dar acum abia realizez când trece timpul şi ce repede se scurg zilele de şcoală. 11 ani ..mai mult de un deceniu.. a fost şi încă este o experienţă plăcută deoarece am creat legături puternice între colegi, între efectivul profesoral şi aceste legături pot spune că au facilitat învăţatul şi comunicarea în cadrul şcolii. E o şcoală de elită şi mă bucur că am rămas aici. Bogdan Ș.

14.

„Sunt foarte mândră de liceul în care învăț…”

Sunt foarte mândră de liceul în care învăţ, deoarece este un liceu foarte bun cu un nume foarte mare. În primul rând vreau să le mulţumesc cadrelor didactice care fac tot posibilul să ne ajute să devenim ceva în viitor. Sunt foarte bucuroasă că am intrat în acest liceu, deoarece am foarte mulţi prieteni cu care împărtăşesc multe lucruri. Vreau să felicit toate cadrele didactice, alături de Doamnele Directoare pentru experienţa pe care o au şi pe care vor să ne-o împărtășească şi nouă. C.N. „Jean Monnet” Ploiești, după părerea mea, este cel mai bun liceu. Elena P.

15.

„Am învățat tot ce știu în băncile acestor clase…”

Liceul în care învăț mi-a devenit o a doua casă. Merg de 12 ani aici și pot spune că am crescut practic după porțile acestuia. Am învățat tot ce știu în băncile acestor clase, copil fiind, m-am jucat în curte în timpul pauzelor și mi-am format tot ce înseamnă educație în această instituție. Ana-Maria D.

16.

„Este o familie mare şi unită căreia îi mulţumesc…”

CNJM pentru mine a reprezentat şi reprezintă un spaţiu prielnic dezvoltării personale şi, totodată, o rampă de lansare, ajutându-mă să mă implic într-un mod eficient în numeroase proiecte. Aici, mereu am fost motivată să continui şi să îmi îmbogăţesc orizontul experienţelor personale. CNJM nu este doar un liceu care este implicat în educaţia tuturor elevilor săi, CNJM este o familie mare şi unită căreia îi mulţumesc pentru tot ceea ce mi-a oferit pe parcursul acestor ani minunaţi! Theodora S.

17.

„Profesorii veneau la catedră din plăcere”

Liceul la care învăţ a fost de multe ori pentru mine un fel de rezumat al adolescenţei, probabil pentru că aici îmi petrec majoritatea timpului. Însă ceva în mine îmi spune că în mediul ăsta, toate lucrurile definitorii ale perioadei înfloresc. Până şi toate senzaţiile noi pe care le simţi. Una e să fii stânjenit de o notă naşpa la gimnaziu şi altă e acum, când simţi că în sfârşit lucrezi pentru tine şi te-ai dezamăgit şi nu ţi-ai atins standardele. E ceva special, în ciuda exemplului care poate fi interpretat că fiind unul al unei experienţe nasoale, apreciez astfel de trăiri. De mulţumit aş vrea să le mulţumesc profesorilor care s-au străduit să facă ceva din mine şi la care simțeam că veneau la catedră din plăcere. Sorin C.

18.

„Doamnele profesoare – un exemplu de feminitate şi caracter”

Liceul reprezintă pentru mine perioada în care m-am maturizat, dar şi locul unde am fost încurajată să îmi exprim opinia şi am format cele mai frumoase legături. Le mulţumesc doamnelor profesoare care ne învaţă mai mult decât partea teoretică de la şcoală, fiind pentru mine un exemplu de feminitate şi caracter. Valentina A.

19.

„Voi fi întotdeauna cuprinsă de emoţie la auzul CNJM”

Voi fi întotdeauna cuprinsă de emoţie la auzul „CNJM”, locul în care m-am format, am cunoscut oameni minunaţi, de la colegi până la profesori, oameni de la care am avut ce învaţă şi o mare parte din ei îmi vor rămâne mereu în suflet; locul în care am dobândit cunoştinţe şi am trecut prin experienţe minunate de care îmi voi aminti cu drag peste câţiva ani. Mulţumesc, CNJM! Alina B.

20.

„M-am descoperit pe mine însămi”

Liceul, pentru mine, înseamnă descoperire, iar cea mai mare descoperire pe care am făcut-o pe parcursul anilor de liceu la Colegiul Naţional „Jean Monnet” Ploieşti a fost că m-am descoperit pe mine însămi. Pentru asta mulţumesc tuturor persoanelor cu care am comunicat pe parcursul acestor ani: profesori, colegi şi nu numai. Teodora M.

21.

„Nu reprezintă o provocare, îl consider mai mult o experienţă”

Liceul pentru mine nu reprezintă o provocare, îl consider mai mult o experienţă, una dintre cele mai frumoase ale vieţii. În ciuda faptului că abia am început această experienţă, mi-am făcut deja foarte mulţi prieteni şi pentru mine liceul a devenit o a două casă, unde, cu ajutorul domnilor profesori am început să îmi creez o imagine despre ceea ce vreau să fac în viitor. Emi A.

22.

„Îmi doresc să ajung să împart cancelaria cu cea care mi-a fost model”

Pentru mine, acest liceu reprezintă locul în care m-am format ca om, iar profesorii impun nişte standarde înalte. Dintre toţi profesorii pe care i-am avut de-a lungul anilor, doamna profesoară de română din gimnaziu a fost şi este un model pentru mine. Dumneaei este motivul pentru care sunt la profilul acesta (n.r. pedagogic). Îmi doresc, ca într-o zi, să ajung să împart cancelaria cu cea care mi-a fost model. Luminița V.

23.

„Cadrele didactice din liceu sunt foarte înţelegătoare”

Liceul reprezintă o etapă importantă din viaţă mea. La început am crezut că sunt la profilul greşit, am vrut să mă transfer şi să încerc cu totul altceva. Voiam să mă transfer la începutul celui de-al doilea semestru, pe parcurs mi-am schimbat părerea şi a început să îmi placă. Acum mă gândesc la o carieră în acest domeniu. Cadrele didactice din liceu sunt foarte înţelegătoare şi comunica foarte mult cu noi. De exemplu, doamna dirigintă întotdeauna a ţinut cont de părerile noastre şi ne-a susţinut. Alexandra D.

24.

„Își dau silinţa să scoată de pe băncile şcolii adevăraţi oameni”

Pentru mine, liceul e o nouă etapă a vieţii în care încerc din răsputeri să devin ceea îmi doresc. Nu pot să spun că mă implic în multe activităţi, fie ele şcolare, fie extraşcolare, pentru că aş minţi. Liceul mi-a dat un impuls să mă schimb, să fiu mai ordonată şi să duc sarcinile până la bun sfârşit. Desigur, au existat şi nopţi nedormite, ore chiulite, stres şi agonie sufletească, dar cu toate astea, liceul este o perioadă de neuitat în care eşti încă liber să experimentezi lucruri noi şi să ai destul timp pentru tine. Aş vrea să mulţumesc liceului, adică profesorilor care aici chiar își dau silinţa să scoată de pe băncile şcolii adevăraţi oameni. Bianca V.

25.

„Liceul reprezintă un univers al cunoașterii”

Pentru mine, liceul a reprezentat și încă reprezintă un univers al cunoașterii, cât și un loc minunat unde am învățat ce înseamnă o prietenie adevărată, ce înseamnă munca în echipă și ce înseamnă excelența într-un anumit domeniu. Întreg colectivul de profesori a contribuit la dezvoltarea mea personală, în special doamna dirigintă de pedagogie, care m-a făcut să-mi doresc să ating performanța la disciplina dumneaei. Aș dori să îi mulțumesc pe această cale și mi-aș dori să înghet timpul și să rămân pentru totdeauna elevă la liceul meu. Maria B.

26.

„M-a ajutat să îmi văd adevărată mea vocaţie”

Pentru mine, decizia pe care am luat-o de a veni la Colegiul Naţional „Jean Monnet” cu profil pedagogic a fost una dintre cele mai importante de până acum, şi cea care m-a ajutat să îmi văd adevărată mea vocaţie. Mama mea este cea care m-a susţinut şi m-a îndemnat să vin la acest liceu. Ea mi-a observat înclinaţiile mele spre învăţământ şi nu regret că am decis să îi ascult sfatul! Diana M.

27.

„Apreciez toate eforturile pe care cadrele didactice le depun zi de zi”

Mă bucur că fac parte din colectivul acestui liceu. Foștii mei colegi se plâng de liceele în care au intrat. Eu, în toți acești ani de studiu aici nu am avut nicio problemă cu profesorii, cu liceul sau cu colegii. Apreciez toate eforturile pe care cadrele didactice le depun zi de zi! Andra R.

28.

„Aici am fost educată, aici am învățat să scriu, să citesc, să socotesc”

Am crescut între acești pereți, lângă acești oameni. Aici am fost educată, aici am învățat să scriu, să citesc, să socotesc. Între timp am ajuns la cu totul un alt nivel. Andreea G.

29.

Părerea mea despre liceu

În clasa a 9-a am intrat la liceu. Totul era diferit: propunerile sau reclamațiile (reclamații existau destul de rar) ne erau ascultate, aveam un altfel de libertate, nu ne era teamă de profesori (lucru ce a fost binevenit, având în vedere timiditatea pe care o aveam și lipsa de încredere de care dădeam dovadă în gimnaziu).

Uniforma școlară este simplă, probabil cea mai simplă din oraș. Ne poți recunoaște ușor fără să îți zgâriem retina sau să fim timorați din cauza ei în drumul spre casă. Totul era (și este) constructiv. Din primele zile am simțit diferența dintre gimnaziu și liceu. Nu mai eram tratat ca un copil; punctul meu de vedere conta. În timp am reușit să fac și alte comparații. Auzeam elevi de la alte școli sau licee care se plângeau de diverse lucruri care păreau a le fi comune. Eu nu aveam problemele astea și la început nu înțelegeam de ce. La mine în liceu, colegii mei (și eu, câteodată) participau constant la concursuri, erau susținuți de profesori, existau mereu proiecte ce se desfășurau în școală, exista și partea practică, pe lângă teorie, aveam și cerc de teatru, ore de gramatică existau. Totul era ca la liceele din străinătate (modern, fun, interesant). Inițial am crezut că așa e la liceu. După am aflat că am avut eu noroc atunci când mi-am ales opțiunile pentru liceu. Bogdan Dinu.

Extras din articolul de anul trecut. Citește integral aici!

visit-bibomusic-co

Foto credit: Ioan Tincoca

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.