Feed-ul de pe Facebook-ul meu începe să fie din ce în ce mai plin de rahaturi. Azi am văzut că a apărut o aplicație de fake news, sau nici nu știu cum să o numesc… Channel28news se cheamă, îmi e și jenă să îi scriu numele, dar trebe.

Faza cu aplicația asta e că poți să lansezi în social-media o știre falsă despre tine, pe un site fictiv. Știrea, evident, e scrisă de tine, lucru care, sincer, m-a bucurat. Așa am reușit să găsesc mai ușor „tinerii din Ploiești” (după cum se descriu chiar ei) care nu sunt în stare să lege două cuvinte și care mai mult au irosit curentul în școală.

Din curiozitate am intrat pe câteva articole de genul, numai ca să văd ce idei le trec prin minte. Cu această ocazie am (re)descoperit că ai mei colegi de generație nu sunt capabili să evite o cacofonie (cum am făcut eu adineauri), aruncă virgula fix între subiect și predicat, pun cratime în cele mai nepotrivite locuri, habar n-au câți de „i” sunt în cuvântul „copi”, plus alte vocale. 

De modul în care e scris articolul nu am vrut să mă leg, pentru că nu toți sunt pasionați de jurnalism și de tipul ăsta de scriere, însă am observat că toți, daaaaaaa’ toți au o înclinație nebună către cancan și acces înrect.

„Bag picioru’ în știrile voastre scrise de-a-n pulea. Nu îmi mai frecați news feed-ul cu rahaturi”, a spus Bogdan Dinu, tânărul ploieștean enervat de noua modă din fluxul lui de pe Facebook.

învățați să scrieți. plm

visit-bibomusic-co

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.