Potrivit ziarelor locale, un director adjunct de la un colegiu din județul Vrancea, pe numele său Cătălin Pionescu, și-a organizat petrecerea de nuntă în sala de festivități a liceului pe care îl manageriază, anume Colegiul Național „Emil Botta” din Adjud. Subiectul a intrat rapid în atenția opiniei publice, atât pe plan local, cât și pe plan național. Potrivit unor persoane, se pare că au mai fost și alte cazuri în care au fost organizate petreceri în sala de festivități a colegiului, nu se știe dacă au fost organizate tot de directorul adjunct, de alți profesori sau chiar de elevi.

În schimb, pe rețeaua de socializare Facebook știm sigur că au apărut fotografii de la una dintre petrecerile organizate în sala de festivități a colegiului. În imagini se pot observa pachete de țigări și sticle de băuturi alcoolice pe mese.

Cu toate acestea, potrivit Regulamentului de Ordine Interioară al Colegiului Național „Emil Botta” din Adjud, consumul băuturilor alcoolice și fumatul sunt interzise în incinta școlii (Cap. VII, Personalul Didactic, Auxiliar și Nedidactic, art. 38).

16797658_810276329127488_173192887909064274_o
Sursa: facebook.com

Profesorul de sport Pionescu a fost numit director adjunct în anul 2014, iar în anul 2016, în urma concursului pentru directori, a rămas în funcție.

Pionescu a candidat la Primăria municipiului Adjud

În anul 2016, profesorul de sport Cătălin Pionescu a candidat pentru Primăria municipiului Adjud din partea U.N.P.R.

Pionescu lucrează de aproximativ 20 de ani în domeniul învățământului, însă a ales să candideze în ciuda faptului că, potrivit vrancea24.ro, nu s-a mai implicat politic niciodată până în acel moment.

16900060_2224261797799181_1258426046_n
Fotografie de la nunta directorului Pionescu, organizată în sala de festivități a Colegiului Național „Emil Botta” Adjud. Sursa: ziaruldevrancea.ro

Cătălin Pionescu este și directorul filialei din Vrancea a Academiei Olimpice Române. Academia Olimpică Română (A.O.R.) este o instituție a Comitetului Olimpic și Sportiv Român organizată în conformitate cu principiile Cartei Olimpice.

Am luat legătura și cu reprezentanții Consiliului Judeațean al Elevilor Vrancea pentru un punct de vedere referitor la cazul care a ajuns rapid în mass-media:

„Din punctul nostru de vedere, sala de festivități are ca scop facilitarea evenimentelor cultural-educative, care să fie destinate principalului beneficiar al învățământului și, în niciun caz, spre realizarea intereselor proprii. Luând în calcul opinia elevilor din cadrul școlii respective și interesul lor față de rolul important pe care educația o are în viața unui tânăr, susținem că insituția de învățământ ar trebui să acționeze în baza principiilor etice”, a declarat Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Vrancea.

I-am cerut directorului Pionescu un punct de vedere

În dimineața zilei de marți am luat legătura cu directorul adjunct Cătălin Pionescu. Inițial nu a răspuns la telefon, însă după câteva minute m-a contactat pe mobil. Acesta mi-a precizat că preferă să nu ofere un punct de vedere pentru a evita un posibil scandal mediatic.

c pionescu apel.jpeg
Captură de ecran registru apeluri

Articolul are rol de analiză a evenimentelor petrecute, având ca surse postări de pe rețelele de socializare și apariții în presa locală și națională. Precizăm public că nu acuzăm pe nimeni de nimic, datoria noastră fiind aceea de a relata obiectiv, nu de a arăta cu degetul, motiv pentru care am făcut tot posibilul să primim cât mai multe puncte de vedere. Materialele foto sunt, de asemenea, preluate, captura de ecran din ultimul paragraf fiind singura care ne aparține.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.