În seara de vineri a avut  loc deschiderea procedurală a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor. Adunarea se va derula în județul Vâlcea, în perioada 3-6 februarie 2017. Prima zi a adunării a început cu un training ținut participanților și cu deschiderea informală. Reprezentanți ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România și ai Consiliului Tineretului din România, Marius Deaconu și fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor, Horia Onița, le-au prezentat elevilor participanți la Adunarea Generală istoricul și continuitatea colaborării dintre cele trei structuri.

„Mă bucur să particip la a doisprezecea Adunare Generală a CNE pentru mine. Simt că este o familie în care trebuie să dau tot ce pot ca să se ducă mai departe suflul pe care am vrut să îl demonstrez în reprezentarea elevilor. Mă bucur că oamenii sunt implicați, chiar am văzut că au fost atenți și că au notat. Sper să se întâmple ceva relevant, să își aleagă cei mai buni reprezentanți pe care îi merită și nu în ultimul rând ca raportul privind calitatea pe care îl vor adopta la acest AG să reflecte cu adevărat nevoile elevilor”, a spus Horia Onița, fostul președinte al Consiliului Național al Elevilor.

„În contextul adoptării noii metodologii cu privire la evaluarea asigurării calității în învățământul preuniversitar consider că CNE trebuie să își îndrepte atenția spre modul în care se implementează și ar trebui să se raporteze prin pozițiile sale mult mai profund la acesta. Noi am încercat astăzi să facem o prezentare de ansamblu. Sper ca în zilele următoare, pornind de la discuțiile de astăzi să se elaboreze și poziții concrete care să ducă pe viitor la o implementare cu adevărat a acestei metodologii, la un învățământ centrat pe elev cu adevărat, în care elevul chiar să fie parte integrantă a acestui sistem”, a spus Marius Deaconu, vicepreședinte ANOSR.

Deschiderea oficială a Adunării Generale va avea loc mâine, 4 februarie, și se va derula în Sala Consiliului Județean Vâlcea, „înalți demnitari din Guvernul României” urmând să fie prezenți la aceasta. Ședințele și celelalte activități vor avea loc în sala de festivități a Colegiului Național de Informatică ”Matei Basarab” Râmnicu Vâlcea.

„În această seară a avut loc deschiderea procedurală a Adunării Generale a Consiliului Național al Elevilor cu scopul de a pune bazele noilor discuții ce vizează sistemul educațional din România, urmând ca mâine, după deschiderea oficială la care vor participa și înalți demnitari din Guvernul României vom putea să purcedem la drum, luând fiecare punct de pe ordinea de zi în discuție. Cele mai importante puncte de pe ordinea de zi sunt aprobarea strategiei CNE, votarea rezoluției și o discuție foarte amplă pe legislația în școli”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Vlad Ștefan, pentru bogdandinu.com.

Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apără interesele elevilor la nivel local și național, promotori ai dezvoltării climatului şcolar, dar şi un cadru de dezvoltare, de educaţie civică autentică şi de formare a unor cetăţeni responsabili. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii îşi pot alege reprezentanţii pe baza principiului legitimităţii, pot formula puncte de vedere specifice lor şi pot elabora propuneri pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii şcolare.

Vă voi ține la curent cu situația Consiliului Național al Elevilor tot aici, pe blog. De asemenea, puteți afla foarte ușor informații și prin intermediul paginii de Facebook a Consiliului Elevilor.

Sursă foto: Gicu Boboc

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.