Care a fost contribuția mea în Consiliul Județean al Elevilor Prahova

Pentru că mai multe persoane mi-au cerut un raport pentru activitatea mea din Consiliul Județean al Elevilor Prahova, am hotărât să mă apuc de el și să îl public chiar aici. Cu toate că cele două mandate ale mele s-au terminat, doresc în continuare să colaborez cu CJE Prahova. Deși în urma primei mele propuneri de colaborare adresate Consiliului, răspunsul nu a fost unul favorabil, oferta rămâne valabilă. Iată, așadar, cum au decurs cele două mandate ale mele în CJE Prahova:

18 februarie – 30 octombrie 2015

Pe 18 februarie 2015 mi-am început aventura în Consiliul Județean al Elevilor Prahova, în calitate de responsabil media în cadrul Biroului de Presă, sub coordonarea lui C.C., alături de alte cinci persoane cu funcții de redactori și responsabili media. La câteva zile distanță, Consiliul Național al Elevilor pregătea alegeri pentru Biroul de Presă. Pe la începutul lunii martie, președintele Consiliului Județean al Elevilor Prahova, E.T., a obținut funcția de Secretar al Departamentului de Relații Externe în Consiliul Național al Elevilor, urmând să fie coordonatorul Biroului de Presă pe plan național.

Pe 20 martie 2015, reprezentanții CNE au anunțat componența noului Birou de Presă, în cadrul căruia dețineam funcția de responsabil video, în urma concursului organizat. Din acel moment am fost singurul membru al Biroului de Presă CJE Prahova care deținea și o funcție în Consiliul Național. 

Pe data de 28 aprilie 2015, membrii Adunării Generale a Consiliului Județean al Elevilor Prahova s-au întâlnit pentru alegerea unui nou președinte al structurii județene, în urma demisiei lui E.T. Dintre cei doi candidați, R.R. a devenit președinte cu 22 de voturi din 23. Biroul de Presă al CJE Prahova a fost prezent.

La finalul lunii aprilie a anului 2015, Consiliul Județean al Elevior Prahova a început pregătirile pentru o nouă ediție a balului devenit celebru în județ. Balul urma să aibă loc pe data de 8 mai, de la ora 18:00, biletele fiind distribuite prin intermediul președinților de Consilii Școlare ale Elevilor începând cu data de 4 mai.

În perioada 30 aprilie – 3 mai am mers în prima mea deplasare în afara județului cu CNE-ul. La evenimentul „Dezvoltare și reprezentativitate în context CNE” de la Focșani a fost prima dată când am cunoscut și alte persoane din Consiliu, fiind unicul reprezentant al CJE Prahova.

Pe data de 6 mai, Consiliul Național al Elevilor anunță cu mândrie faptul că a fost publicată în Monitorul Oficial Legea ce acordă dreptul de vot în Consiliul de Administrație al Unităților de Învățământ din România unui reprezentant al elevilor. Două zile mai târziu a avut loc balul organizat de Consiliul Județean al Elevilor Prahova. În calitate de responsabil media am asigurat un flux foto live pe pagina de Facebook a structurii, oferind informații despre desfășurarea balului în timp real tuturor celor interesați. 

Pe data de 30 mai am oferit suport media (fotografii) în cadrul Festivalului Luminii, ediția locală Ploiești. Sute de gulguțe cu lumânări au fost aprinse pe platoul din fața Palatului Politico-Administrativ al municipiului. La eveniment au participat atât membrii Biroului de Presă, cât și membri ai Biroului Executiv, cât și președinți și vice-președinți de Consilii Școlare din județ.

La începutul lunii iunie a avut una dintre primele Adunări Generale ale Consiliului Județean al Elevilor la care am participat, discutându-se probleme precum alegerea reprezentantului elevilor în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ, organizarea proiectelor viitoare ale Consiliului, diseminarea informațiilor provenite din seminarii de la Alexandria și Băile Herculane, precum și discuții asupra activității generale a Biroului Executiv CJE PH și a CȘE-urilor din Prahova. Pe data de 13 iunie, CNE a devenit membru oficial al OBESSU. 

Pe data de 23 iunie, Biroul de Presă al CJE Prahova a transmis presei locale poziția structurii reprezentative a elevilor din județ prin care își exprimă nemulțumirea cu privire la noile directive al Ministerului prin care admiterea în clasa a V-a la clasele bilingve se face pe baza certificatelor lingvistice emise de societăți private.

Pe data de 6 iulie 2015 am participat a Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor la Buzău.

30 octombrie 2015 – 3 noiembrie 2016

Pe data de 30 octombrie 2015 au avut loc alegerile pentru formarea unui nou Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Prahova. Președintele structurii, R.R., a ales să își prelungească mandatul pentru un nou an în CJE Prahova. De această dată am candidat pentru o funcție în Biroul Executiv, funcție care îmi permitea să coordonez viitorul Birou de Presă al structurii. La finalul întâlnirii am aflat că am câștigat funcția dorită, cea de președinte al departamentului de Relații Publice și Comunicare.

Pe data de 2 noiembrie 2015 m-am deplasat în centrul orașului, alături de alți câțiva colegi din Biroul Executiv, pentru a aduce un ultim omagiu victimelor din clubul Colectiv. În perioada 10-13 februarie a avut loc Adunarea Generală Ordinară a Consiliului Național al Elevilor la care am participat în calitate de responsabil video al Biroului de Presă CNE.

Pe 4 februarie 2016 a fost lansată aplicația pentru posturile Biroului de Presă al Consiliului Județean al Elevilor Prahova, iar pe data de 25 martie a fost ales noul Birou de Presă al CJE Prahova.

Pe data de 24 februarie, în urma sesizărilor primite de la elevii dintr-un colegiu din Ploiești cu privire la prevederile din Regulamentul Intern al unității de învățământ, Consiliul Județean al Elevilor a analizat situația prezentată și a adoptat o poziție în acest sens. CJE Prahova a considerat că modul în care beneficiarii primari ai educației se prezintă la școală nu poartă vreo relevanță pentru calitatea actului de învățare. Poziția a fost transmisă, prin intermediul meu, presei locale.

Pe 29 februarie 2016, președintele de la acea vreme a Consiliului Național al Elevilor, Horia Onița, a fost prezent în emisiunea „Generația lui John”, producție televizată la care, la acea dată, eram colaborator.

Pe 28 mai 2016 am oferit, din nou, suportul media în cadrul Festivalului Luminii. Evenimentul a fost transmis LIVE, în exclusivitate pe pagina Consiliului Județean al Elevilor Prahova și pe pagina de Facebook a blogului.

În luna iunie a anului 2016, CJE Prahova a organizat Gala Consiliului Elevilor 2016, un moment de bilanț pentru activitatea consiliilor școlare cu impact, din ultimul an. Scopul activității era acela de a încuraja și implicarea viitoare în comunitatea noastră, premiind proiectele care au cultivat printre elevi solidaritatea, dorința de implicare, creativitatea, aprecierea frumosului. Reprezentanți din toate colțurile județului s-au reunit pentru a fuziona ideile unor proiecte cu tradiție pentru ei și pentru a răspândi manifestarea acestora pe scară largă. 

Pe 25 iunie, CJE Prahova a fost prezent prin intermediul meu la tragerea la sorți pentru comisiile de Evaluare Națională, organizată în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova. De asemenea, am fost prezent, în numele Consiliului, și la tragerea la sorți pentru comisiile examenului de bacalaureat, organizată în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

În perioada 27-29 iulie am participat la cea de-a XX-a Adunare Generală a Consiliului Național al Elevilor, organizată la București.

La finalul lunii august a anului 2016 am demarat pe blog și pe pagina Consiliului Județean al Elevilor Prahova o campanie prin intermediul căreia am informat elevii despre noile aspecte din Statutul Elevului.

Pe data de 3 noiembrie, mandatul meu s-a terminat și a fost ales un nou Birou Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Prahova.

Voi reveni și cu partea a doua a acestui articol în care îmi voi prezenta activitatea în Consiliul Național al Elevilor, structură care mi-a oferit niște amintiri foarte frumoase și care m-a ajutat să cunosc oameni faini.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.