Cum s-a întâmplat

Aventurile lui Dumitru: viceprimarul căruia i-au fugit renii

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă m-am gândit să vă prezint un personaj care a adus o nouă nuanță sărbătorilor de iarnă și care s-a făcut cunoscut în presa națională ca „viceprimarul care nu are toți renii acasă”, atât la figurat, cât probabil și la propriu.

Cristian Dumitru este în prezent consilier județean, după ce în trecut a ocupat funcția de viceprimar al Ploieștiului. Dumitru s-a făcut remarcat în diverse contexte. Unii îl știu ca politicianul care a ajuns viceprimar cu numai 7.000 de euro, ca viceprimarul care își hrănește caii cu fân de la hipodromul orașului, ca directorul SC Informedia Cash Systems SRL (Strada Mihai Bravu nr. 45A, tel.: 0244 512 883) acuzat de înșelăciune sau ca viceprimarul care și-a pierdut renii în plimbarea pe ruta Ploiești-Azuga. Desigur, o să le luăm pe toate pe rând în cadrul acestui articol. 

Dumitru a ajuns viceprimar cu doar 7.000 de euro

Cum Cristian Dumitru nu duce lipsă de bani, contribuția acestuia de 7.000 euro adusă Partidului Noua Generație Prahova (perioada 2007-2009) i-a asigurat postul de viceprimar al Ploieștiului în anul 2009. Conform unui articol publicat de Bogdan Stoica pe ph-online.ro, Dumitru urma să primească din salariul de viceprimar cel puțin 35.000 de euro până în anul 2012, adică de 5 ori mai mulți bani decât cei investiți. Deși inițial Dumitru a ratat alegerea pe lista de consilieri locali PNG, excluderea lui Radu Socoleanu l-a adus în consiliu.

Dumitru a fost numit ilegal viceprimar al Ploieștiului?!

La puțin timp după, Cristian Dumitru a fost numit ilegal viceprimar al Ploieștiului, tot potrivit ph-online.ro. În perioada respectivă, firma sa, Informedia Cash Sistem (Strada Mihai Bravu nr. 45A, tel.: 0244 512 883), a traversat anul 2009 fără probleme.¹

Conform declarației de avere completate pe data de 15 iunie 2016, consilierul Dumitru deține șase terenuri: trei dintre ele agricole, două forestiere și unul intravilan. Suprafața totală deținută de acesta ajunge la aproximativ 58.380 metri pătrați. De asemenea, acesta are o casă de vacanță de 200 de metri pătrați, reconstruită în perioada 2007-2009. Consilierul județean are o autoutilitară marca Dacia, fabricată în anul 1997, un Volkswagen fabricat în același an și o rulotă fabricată în anul 1986.

În anul 2015, Dumitru a avut un salariu anual de director de 12.582 lei din partea Informedia, un venit anual de 7.560 de lei din partea Informedia Imobiliare și un venit de consilier local în valoare de 8.126 lei pe an. Un simplu calcul arată că Dumitru a avut un venit mediu lunar în valoare de aproximativ 2.356 lei. Acesta este membru în Consiliile de Administrație ale mai multor instituții de învățământ din Ploiești (C.N. „Ion Luca Caragiale”, Colegiul de Artă „Carmen Sylva”, C.T. „Lazăr Edeleanu”, Șc. Gimn. „Mihai Eminescu”, Șc. Gimn. „Ioan Grigorescu”, Șc. Gimn. „I.A. Bassarabescu”, Grădinița „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”), însă nu primește bani pentru ocuparea acestor funcții.

Dumitru are datorii de 310.000 lei la o rudă?

Conform declarației de avere, Dumitru Cristian i-ar datora suma de 310.000 de lei lui Dumitru Alexandru (cel mai probabil fratele său sau o altă rudă apropiată). Consilierul a primit în anul 2011 suma de 285.000 de lei, iar în anul 2014 a fost completată cu alți 25.000 de lei.

 


Declarația de avere a consilierului județean Dumitru


 Caii lui Dumitru erau hrăniți cu fânul de la hipodrom

Consilierul Dumitru deține 95% de părți sociale dintr-un parc de distracții din Păulești (Pădurea Păulești, tel.: 0730 333 777). În luna iunie a anului 2011, reporterii ziarului observatorulph.ro au surprins o maşină apaţinând unei firme de construcţii deținută de Cristian Dumitru care transporta fân cosit de pe terenurile Hipodromului Ploiești. Reprezentanți ai hipodromului au susținut că atât Dumitru, cât și firmele acestuia, nu au deținut un contract cu instituția aflată în subordinea edilului.

Contactat de Observatorul Prahovean, Dumitru a recunoscut la acel moment că fânul a fost cosit din incinta hipodromului chiar de către angajaţii săi şi că îl va folosi ca nutreţ pentru caii din hergelia personală deţinută în comuna Păuleşti.


Galeria foto cu mașina care transporta fânul


În fotografiile surprinse de reporterii observatorulph.ro se poate observa că fânul transportat este învelit cu un banner electoral, cel mai probabil unul dintre cele folosite de Dumitru în campania din 2008. În declarația de avere prezentată mai sus, Dumitru a precizat că a acordat parcului de distracții un împrumut de 501.441 lei.

Dumitru, acuzat de înșelăciune de doi foști angajați ai propriei societăți

În luna august a anului 2015, Dumitru a fost acuzat de înșelăciune de doi dintre foștii săi angajați. Conform ziarulincomod.ro, aceștia s-au angajat la SC Informedia Cash Systems SRL în 2007, firmă despre care aceștia au susținut că este controlată de consilierul Dumitru. Firma se ocupă de vânzări case de marcat, cântare electronice, mașini de numărat bani, programe de gestiune, imprimante, sisteme POS, monitoare touchscreen LCD și cititoare coduri de bare. La vremea aceea, Dumitru apărea ca administrator al societății.


Citește aici articolul integral publicat de ziarul Incomod


Conform spuselor celor doi angajați, Dumitru le-a propus lor, dar și altor angajați să achite fiecare suma de 5.000 de lei ca avans la câte un autoturism Dacia Logan. Angajații au achitat suma în numerar lui Cristian Dumitru, care le-a spus că la sfârșitul leasingului, mașina va trece în proprietatea angajatului care a dat banii.

Ulterior, angajaților care au plătit câte 5.000 de lei, li s-au oprit și alte sume de bani cu titlu de „rată leasing”. Conform declarațiilor făcute de cei doi angajații păcăliți, sumele au fost oprite de către Cristian Dumitru sau, din dispoziția acestuia, de către Camelia Coman.

Cei doi au trimis la firmă prin intermediul unei case de avocatură somații de plată pentru banii achitați.


Iată somațiile de plată trimise către INFORMEDIA:


Contactat de reporterii ziarului Incomod, Cristian Dumitru a declarat că nu este nimic adevărat din ce spui cei doi, acuzațiile fiind făcute din cauza unor probleme cu ANAF-ul:

„Nu este nimic adevărat în ceea ce spun ei, fac niște acuzații pentru că au niște probleme cu ANAF-ul. Firma respectivă se ocupă cu case de marcat și au făcut niște ilegalități fiscalizând niște case de marcat fără să obțină seria fiscală de la Administrația Fiscală. Odată cu Loteria Bonurilor s-a descoperit această situație și acum firma respectivă împreună cu cei de la ANAF vor să facă niște verificări. Au dat niște declarații, au declarat că au acționat pe propria răspundere fără să știe absolut nimeni de toată situația.

Eu în firma respectivă nu mai sunt de câțiva ani de zile și acum probabil că se gândesc ca să scape au început să vină cu tot felul de amenințări prin care ei speră că firma Informedia nu se va îndrepta asupra lor. De o lună de zile tot mă amenință că o să apar în presă, că sunt consilier, că am fost viceprimar și o să am de suferit. Ei vorbesc de niște fapte din urmă cu 7-8 ani de zile. De ce nu au venit atunci cu aceste acuzații?”, a spus Dumitru.

Băut la volan, accident, conducere cu permisul suspendat

Potrivit stopinfractori.ro, Dumitru a fost cercetat penal pentru că a fost prins la volan în județul Ilfov, având permisul de conducere suspendat. În dosarul penal procurorul de caz din cadrul Parchetului Buftea a dispus într-un final prin rezoluția 1749/P/2011 scoaterea de sub urmărire penală pentru că faptei îi lipsea unul din elementele constitutive ale infracțiunii (articolul 10 litera d Cod procedură penală).

Poliția din Prahova i-a reținut permisul de conducere lui Cristi Dumitru de două ori în ultimii ani: prima dată pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice iar a doua oară pentru că a provocat un accident rutier, din cauză că nu a acordat prioritate.


Citește aici articolul integral publicat de stopinfractori.ro


Dumitru a ajuns în CANCAN pentru că și-a pierdut renii

Jurnaliștii cancan.ro l-au poreclit „viceprimarul care nu are toți renii acasă”, iar titlul se potrivește perfect cu articolul în sine. Cunoscut pentru bunăstarea de care dispune, așa cum o arată și în declarația de avere de mai sus, politicianul nu s-a dat în lături să își satisfacă nu doar poftele, ci și fanteziile, pe care unii le-am indexat în memorie numai din cărți sau din documentare. Cum ar fi imaginea lui Moș Crăciun, înconjurat de reni, care pleacă în fiecare an la drum, să ducă cadouri copiilor din toată lumea, conform ziarului online.

Una dintre cele mai mari gafe ale viceprimarului a fost când unul din reni a reușit să scape și a fugit din ograda politicianului. Spre „tristețea animalului”, Dumitru l-a găsit cu ajutorul unor vecini. Vorbim de tristețe deoarece renul nu este un animal ce trăiește în curtea omului.

61462050 (1).jpg

Potrivit cancan.ro, harfa supremă a consilierului a fost făcută în acea iarnă, când a dat prima zăpadă.

„Consilierul și-a făcut o sanie mai mare, și-a înhămat cei doi reni și a pornit la plimbare până în Azuga și înapoi, de se uita toată lumea la el ca la circ”, a povestit un apropiat al consilierului pentru publicația online.


Preluat de pe ziarulincomod.ro

Reclame
Standard

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.