Pe zi ce trece văd din ce în ce mai multe persoane pe Facebook ce postează link-uri sau comentarii legate de acel subiect enervant care ne ocupă mult mai mult timp din viaţă decât ar trebui: politică.

Într-un fel, mă bucură faptul că numărul persoanelor interesate de clasa politică creşte pe zi ce trece. Cu toate acestea, nu pot să nu fiu surprins de valul de postaci care se cred adevăraţi analişti doar pentru că îşi iau informaţiile de pe site-uri cu surse dubioase şi care sunt administrate de oameni cu idei mult prea fixe, aceştia folosindu-se, uneori, de limbajul licenţios pentru a atrage publicul tânăr.

În general, acest tip de persoane sunt relativ inofensive. Asta până când le răspunzi, zicandu-le ceva opus opiniilor pe care ei şi le-au format de-a lungul timpului, moment în care vor încerca să teconvingă cât de prost eşti, de fapt, folosindu-se de articole de pe site-uri nu foarte credibile în care „explică” de ce ei au dreptate,urmând ca mai apoi să folosească apelative jignitoare la adresa ta, în general necunoscând în totalitate ceea înseamnă (precum termenul “bigot”).

Nedorind să generalizez, trebuie să recunosc, în schimb, că există şi foarte mulţi oameni deschişi la minte, care pot purta o discuţie elevată despre politică, în ciuda faptului că viziunile interlocutorilor diferă. Din nefericire, însă, acest tip de persoane preferă, în general, să nu îşi afişeze în public opiniile, evitând, astfel, începerea unui nou război civil cu tastaturi şi mouse-uri pe post de arme şi de muniţie.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.