În viața fiecăruia dintre noi se ivesc momente mai puțin plăcute, dar în care suntem nevoiți să ne descurcăm: o problemă de sănătate, o ceartă cu cei dragi sau necesitatea folosirii site-ului pseudo-societății comerciale „Transport Călători Express”, pentru mulți RATP.

Din fericire, eu nu am avut nevoie de informații de pe site-ul lor. Nu de alta, dar riscam să treacă viața pe lângă mine încercând să aflu în ce stație trebuie să mă duc ca să iau unul din autobuzele de care 90% dintre ploieșteni nu au auzit niciodată.

TCE Ploiești se luptă de ani buni cu grave probleme de identitate

Cum am intrat pe site-ul TCE, adică ratph.ro, pentru că nu au avut bani să schimbe domeniul, am fost întâmpinat de aceeași siglă expirată cu calul care duce în spate acronimul „TCE”, care în trecut reprezenta Regia Autonomă de Transport Public Ploiești. 

Asemănarea dintre sigla nouă și sigla veche nu pare să fie o coincidență, TCE Ploiești luptându-se de ani buni cu grave probleme de identitate. Pe același site degradat de vreme există un fundal personalizat pe fiecare pagină a acestuia, fundal plin de siglele RATP (foto 1).

tce1
foto 1 – Am insistat puțin pe contrastul capturii de ecran pentru a se observa fundalul

Pe lângă vechile sigle aruncate ostentativ prin site, IT-iștii de la TCE au păstrat pagini și butoane pe care este scris galben, cu litere cât se poate de mari, „Regia Autonomă de Transport Public PLOIEȘTI”, încă de pe prima pagină. Tot pe prima pagină, dilema siglelor se repetă, când pe harta traseelor, în colțul din dreapta sus este prezentă sigla „TCE”, iar pe locul unde se află sediul de pe Găgeni este pusă sigla veche a RATP-ului (foto 2).

TCE2.jpg
foto 2

Și dacă tot am zis de harta traseelor, trebuie precizat că la baza ei stă o imagine tip .jpg, cel mai probabil, care după câteva „zoom in-uri” își pierde calitatea și utilitatea, în același timp. Tot pe prima pagină a site-ului TCE putem întâlni un widget ieftin (ba chiar gratuit) descărcat de pe un site super-uzat de pe internet ce ar trebui să arate ora exacta, aplicație care ne scoate de pe site-ul cu autobuze și ne redirecționează către oraexacta.net, un site la fel de expirat. Pe același principiu funcționează și o aplicație poziționată în colțul din dreapta jos al site-ului, care încearcă să afișeze numărul de vizite de pe site, de-a lungul timpului. Ceea ce nu ne arată este relevanța unui astfel de widget pe site-ul fostului RATP.

Unele reguli de pe site-ul TCE sunt numai de fațadă

Am accesat și secțiunea de „amenzi” a site-ului. Conform H.C.L. 433 / 2015, cap. III, art.5, coborârea, urcarea, blocarea sau forțarea ușilor mijlocului de transport pe timpul mersului constituie contravenții și se sancționează cu amendă între 250-2500 Lei. Citind acest pasaj, gândul mi-a zburat la persoanele pe care le întâlnim ocazional în autobuz, care stau „înfipte” lângă cabina șoferului.


CITEȘTE ȘI REPORTAJ FOTO: Am stat 8 ore în tramvai ca să văd cât mă țin nervii


Niciodată nu am avut idee cine sunt cu adevărat, dar sigur toți am fost deranjați la un moment dat atât de faptul că îi distrăgeau atenția șoferului prin discuții interminabile, punându-ne viața în pericol, cât și pentru că stăteau fix în dreptul ușii, îngreunând accesul plătitorilor de bilete.  De fapt, de multe ori, șoferul nici măcar nu mai deschide ușa din față pentru a nu-l deranja pe pasagerul de ocazie. Ca să fiu și puțin nesimțit, nu îmi amintesc să le fi văzut pe persoanele respective, până acum, să dețină vreun bilet din ăla galben la 2 lei.

tce3
foto 3

 

Până și diacriticele sunt prea scumpe pentru o societate comercială aflată la un pas de faliment

Probabil în imaginea de mai sus ați observat și lipsa acută a diacriticelor pe site. Era bine ca asta să fie singura problemă de acest tip, însă nu este. Pe lângă lipsa „ăîșțâ”-urilor, există caractere și simboluri care se afișează oribil spre deloc (foto 4).

tce4
foto 4

Reclamele despre pastilele de slăbit în 7 zile sunt mai credibile decât platforma TCE

După aspect, site-ul TCE nu mi se pare de încredere, nici la prima vedere, când observ stickerele, parcă scoase din culegerile de la grădiniță, aruncate pe prima pagină, dar nici după ce analizez mai atent ce scrie pe platformă. În subsolul acesteia se precizează că ultima modificare a fost adusă site-ului în luna ianuarie a acestui an, însă în secțiunea „Hotărâri AGA” putem observa că ultimul document (Hotărârea nr. 13/29.09.2016) a fost încărcat după data de 29 septembrie a anului 2016. Ce să mai cred?

tce5.jpgfoto 5


De cele mai multe ori, adevărul se spune în glumă. Acest text este un pamflet şi trebuie considerat ca atare! Nu dorim să aducem atingere demnităţii, imaginii sau altui drept fundamental al oricărei persoane! 
Reclame

Un gând despre „Am încercat să folosesc site-ul TCE și aproape am făcut un atac cerebral

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.