Întâlnesc tot mai des, pe feisbuc, un fenomen care ar trebui să ne dea puțin de gândit. Întrebarea e simplă: de ce protestăm? De ce vrem neapărat să ieșim în stradă? Desigur, nu vorbesc despre manifestările organizate și despre mobilizările gândite cu cap, scopul fiind unul precis. Vreau să discutăm strict despre frumosul municipiu.Așa este, acum aproximativ un an, după tragedia din Colectiv, 2.000 de ploieșteni au ieșit în stradă pentru a-și exprima toate sentimentele adresate vinovaților. Am fost 100% de acord cu manifestația pusă la cale de ploieșteni și am asistat personal.

Alexandru, un băiat de 18 ani, a fost cel care a organizat totul. Din câte cunosc eu, a fost singura dată când a chemat „poporul” în stradă, dar a fost în cel mai bun moment. El a reușit să îi organizeze pe toți cei prezenți prin intermediul social-media.

Am fost și eu acolo. Am transmis în direct, pe tv

De atunci, însă, unii dintre noi, tinerii adică, vrem să ieșim în stradă din orice motiv. Vorbim, oare, despre un miraj al acestor proteste? Chemăm lumea în stradă pentru că bănuim că protestul este răspunsul universal la orice problemă, sau pentru că ne dorim atenția celorlalți?

Indiferent dacă o facem pentru că nu cunoaștem alte metode de soluționare a problemelor, ori pentru că vrem să vină proteveul ca să împărțim 3 secunde, pe același ecran, cu Esca, treaba nu prea merge așa.

Cineva trebuie să ne deschidă ochii și să ne explice că manifestările publice nu sunt singurele metode prin care putem schimba ceva în societatea actuală, mai ales când le facem fără autorizație.

Desigur, articolul ăsta nu vizează pe nimeni. Doar știți că sunt un simpatic și că vorbesc la modul general:)

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.