Anul acesta, trustul RCS & RDS s-a oferit responsabil de transmiterea live a Ceremoniei din Los Angeles. Mai exact, tot ce aveau de făcut era să ocupe cu ceva micile pauze (publicitare sau nu) și să asigure o traducere decentă. În rest, toată treaba urma să fie făcută de televiziunea americană ABC.

Gala, transmisă atât de Digi24, cât și pe DigiFilm, a fost tradusă dezastruos de o domnișoară sau doamnă din echipa televiziunii. Din păcate nu am fost singurul care le-a reproșat realizatorilor că traducătoarea nu avea pic de chef de viață în voce. Pe cele două posturi tv era o antiteză incredibilă între glasul plin de entuziasm al prezentatoarei ABC și glasul trist și plictisit al respectivei doamne.

„Puteai să selectezi din telecomandă varianta audio originală”

Da, eu puteam. Și am și făcut-o! Însă cei ce vă urmăresc în continuare pe un cuptor cu microunde din anul nașterii mele au de ales? Oricum, niciun telespectator care stă până după miezul nopții ca să urmărească o astfel de Gală nu cred că are probleme cu limba engleză astfel încât să necesite un translator.

Bătaie de joc, atât pe TV, cât și în online

Untitled
Captură ecran de pe pagina de Facebook Digi24 | Ora 3:30 AM

Apropo, cine a fost responsabil cu feisbuceala pe pagina Digi24 în seara cu Oscarul nu prea are ce căuta pe acest post. A continuat să dea link cu promo-ul video în care se explica cum se schimbă varianta audio, în bătaie de joc, la absolut toate comentariile, indiferent că erau legate de traducere sau nu. Mă așteptam să ofere și câteva cuvinte în care să explice de ce imediat cum au început să curgă imaginile din Los Angeles a fost oprit streaming-ul pe site, dar cred că deja îmi făceam așteptări prea mari. Eu le-am oferit o propunere, dar mi-au dat cu seen.

Noroc cu Oana Zamfir. A știut să întoarcă totul în favoarea celor de la Digi și să ofere o energie pozitivă. Se poate spune, deci, ca transmisiunea respectivă nu a fost un eșec total și că avem așteptări mai mari anul viitor.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.