De curând am vizitat Oradea, cu scopul de a participa la cea de-a XIX-a Adunare Generală a Consiliului Național al Elevilor. Recent, singura structură reprezentativă a elevilor la nivel național a împlinit 10 de ani de activitate.

S-a muncit din greu, atât pentru organizarea acestui A.G., cât și în timpul acestuia. Am încercat să nu ne pierdem zilele astea degeaba și să fim cât mai productivi… și am fost. Au existat apariții în presă, comentarii, postări (la greu) șamd.

12696916_1036451223082348_1284002228521307939_o
Eu, gândindu-mă la chestii

Am profitat de ocazie și am discutat personal și cu domnul Adrian Curaj, Ministrul
Educației Naționale. Pentru că a trebuit să filmez cele mai importante momente, nu am putut să iau dreptul la cuvânt, așadar am așteptat până la finalul ședinței pentru a schimba câteva cuvinte cu dumnealui. M-am lămurit cu privire la câteva aspecte ce vizează atât școala mea, cât și alte instituții de învățământ din Ploiești. Nu am inițiat o dezbatere, însă din replicile primite mi-am dat seama că totul e pe mâini bune. Sper să nu mă înșel.

 

12698587_1037253953002075_3097481610928837782_o
Alături de echipa CJE Ialomița

Am întâlnit o grămadă de persoane noi și mi-a plăcut teribil de mult. Am avut câte trei delegați din fiecare județ, la care s-au adăugat colegii din Biroul de Presă și invitații speciali. Am imitat, fără să îmi dau seama, tot felul de dialecte, care mai de care mai plăcute sau mai amuzante. Cu o mare parte dintre persoanele prezente la eveniment am comunicat constant, chiar și după ce deplasarea a luat sfârșit. Din păcate nu am reușit să îi cunosc chiar pe toți delegații, dar mi-am propus să o fac.

M-am făcut cunoscut în două dispecerate taxi, după ce am comandat aceeași mașină de vreo 6 ori… și tot pe jos am mers. Plus că s-au supărat și doamnele dispecere după ce le-am întrebat, amabil, cu bun simț, săritor, dacă au habar unde e „Mecu din zona Nufăru”, că de o jumătate de oră așteptam acolo și nu venea nimic și nimeni.

M-am bucurat foarte mult că am avut timp să stau și cu prietenii și colegii mei din Biroul de Presă. Cred că i-am mai prezentat pe blog, sau cel puțin pe facebook. Cu ei am colaborat, am râs, am și plâns, am așteptat taxiul la Nufăru, am stat în cameră și mi-am petrecut majoritatea timpului. Încerc să mă gândesc cum să închei paragraful ăsta cât mai vesel, dar nu am idei, având în vedere că pe majoritatea dintre ei nu o să îi mai văd la Adunările Generale propuse de CNE. Mi-ar fi plăcut să nu fie clasa a 11-a, cu direcția spre a 12-a, însă cineva a trebuit să aibă grijă și de cel mai tânăr și firav. Și frumos. Eu, adică.

12711226_1037247336336070_8793829461073670398_o
Eu, puțin ciufulit

În timpul ședințelor, un domn pe la vreo 60 de ani ne ținea companie și ne asigura sonorizarea în Aula Universității în care ne întâlneam. Probabil că a fost obligat să o facă, probabil că nu, cert e că i-a plăcut, că a participat activ la această întâlnire, că a fost atent la subiectele discutate și că ne-a oferit și opinia lui din când în când, pentru a ne forma o perspectivă cât mai de amploare. Fain om. M-a învățat câteva trucuri rapide în materie de mixere de sunet.

Înainte să închei articolul, vreau să-i urez și eu La mulți ani! CNE-ului și îmi doresc să existe o colaborare cât mai lungă și mai productivă între mine și colegii mei, reprezentanții elevilor. A, și felicitări elevilor (și nu numai) din Bihor  pentru organizare și implicare. Nu ați muncit degeaba, vă asigur!

Ce ai citit mai sus au fost niște simple impresii. Dacă vrei să citești ceva pe bune, dă click aici!

Sursă foto: Biroul de Presă al Consiliului Național al Elevilor | Gicu Boboc

 

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.