Consiliul Județean al Elevilor (CJE) este structura reprezentativă a elevilor la nivel județean, promotor al proiectelor ce implică tinerii. Cam asta ar fi definiția standard pentru Consiliul Județean al Elevilor Prahova.

În teorie, este destul de banală, dar când vine vorba de practică, fără să ne lăudăm singuri, facem treabă bună. La fel ca majoritatea instituțiilor, organizațiilor, asociațiilor etc., avem și noi propriul Birou de Presă. Membrii unui birou de presă scriu articole și comunicate de presă, fac fotografii la evenimentele la care participă respectiva structură, filmează și țin persoanele curioase la curent cu cele mai noi schimbări sau evenimente.

Eu am aplicat anul trecut pentru Biroul de Presă CJE PH și am fost selectat pentru unul dintre posturile de responsabil media. La puțin timp după am fost ales și în Biroul de Presă al Consiliului Național al Elevilor, ca un fel de level-up. În prezent sunt PR al Consiliului Județean al Elevilor PH, deci pot să zic că am prins puțină experiență.

De ce să aplici pentru un post în Biroul de Presă?

1. Întâlnești persoane noi

De la oamenii din jurul nostru învățăm în fiecare zi lucruri noi. Sigur ai trăit cel puțin o dată momentul ăla în care îți dorești să cunoști și alte persoane, să afli lucruri noi și să dezbați subiecte pe care deja le-ai epuizat cu prietenii tăi. Cu alte cuvinte, vrei să cunoști și alte puncte de vedere. În Consiliu sunt foarte multe persoane vorbărețe 🙂 Sigur îți găsești un partener de discuție.

2. Experimentezi

CJE Prahova derulează mereu proiecte noi din diverse domenii. Nu mă refer la genul ăla de proiecte plictisitoare pe care le faci tu la școală ca să treci la chimie sau la altă materie, ci la proiecte în adevăratul sens al cuvântului. Sunt prea multe ca să îți dau link, dar dacă te uiți la pozele de aici sigur o să vezi că nu te mint.

3. Te dezvolți

Se spune că liceul te dezvoltă. Din păcate, nu o face mereu… eu îți propun un „supliment alimentar”. Între prieteni îți dezvolți cel mai bine personalitatea și încrederea în sine. Eu în Consiliu am căpătat o pasiune pentru vorbitul în public. Tu de ce nu ai accepta o astfel de provocare?

Calendarul Alegerilor

27 ianuarie – 7 februarie: depunere aplicații

8 februarie – 15 februarie: proba practică

15 – 18 februarie: interviuri

20 februarie: răspunsul final

Unde mă înscriu?

Sursă foto – Gicu Boboc / BdP CNE

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.