Astăzi vorbim despre persuasiune. Persuasiunea este, conform wikipedia.org, modalitatea de argumentare prin intermediul căreia o persoană încearcă să convingă o altă persoană sau un grup de persoane să creadă sau să facă un anumit lucru. Cu alte cuvinte, vorbim despre banalul proces de influențare și, de ce nu, manipulare. Banal doar la suprafață.

Cu siguranță de multe ori ți-ai schimbat opinia despre ceva anume datorită (sau din cauza) unei persoane care te-a convins că are o perspectivă mai corectă.

Există o grămadă de cărți și de articole despre influențare, persuasiune și manipulare, despre diverse tehnici de convingere sau despre cum funcționează acest proces. Eu, în acest articol, o să îți sugerez cea mai bună carte citită ce face referință la un astfel de subiect, din perspectiva mea (evident).

50 de secrete ale artei persuasiunii

îți prezintă fix 50 de povești scurte despre diverse situații (inventate sau reale) în care au fost utilizate diverse metode de manipulare. După povestea propriu-zisă primești și explicațiile necesare, alături de alte exemple. Scopul acestei cărți este acela de a înțelege tehnicile persuasive folosite de diverse persoane (cu sau fără știrea lor), dar și de a putea să le aplici.

Mie mi-au prins bine chestiile citite acolo și pe unele chiar mi le-am notat în telefon. Ți-o recomand cu inima deschisă și cu sufletul împăcat!

button

Ne confruntam permanent cu provocarea de a negocia sau de a discuta in contradictoriu cu cei apropiati, cu colegii sau cu sefii. Cum ne putem impune punctul de vedere? Exista anumite cuvinte cu care putem capta atentia interlocutorilor nostri? Bazat pe cercetari recente in psihologie, volumul prezinta regulile de baza ale persuasiunii, precum si tehnici si strategii prin care evitati cliseele si va sporiti puterea de convingere. Indiferent daca sinteti manager, avocat, medic, politician sau profesor, cele 50 de secrete ale artei persuasiunii va vor ajuta sa-i atrageti pe ceilalti de partea dumneavoastra.

– Robert B. Cialdini, Noah J. Goldstein, Steve J. Martin, 50 de secrete ale artei persuasiunii. Cum ii convingem pe ceilalti ca avem dreptate

Anunțuri

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s