„Lie to me” e unul dintre cele mai bune seriale americane tip crime drama (și nu e doar opinia mea). Dr. Cal Lightman a ajuns celebru printre pasionații de psihologie, iar mulți i-au apreciat tehnicile de detectare a minciunii. Cei ce au urmărit toate episoadele sigur au fost interesați de cartea fictivă a lui Lightman, lansată în film, în care își explică tehnicile. Sigur multe persoane și-au dorit ca respectivul volum să existe cu adevărat, nu doar în film. Ei bine, există!

Paul Ekman

este autorul cărții Emoții date pe față și principala sursă de inspirație a serialului precizat mai sus. M-am interesat despre viața lui și am aflat că Dr. Cal Lightman joacă de fapt rolul lui Dr. Paul Ekman. Ekman este specializat în psihologia expresiilor faciale, a emoțiilor și a minciunii. A studiat triburile din Papua Noua Guinee, a colaborat cu FBI, CIA, dar și cu studioul de animație Pixar, inspirând astfel serialul de televiziune Lie to me.

Emoții date pe față

În această carte, psihologul american explică originea și modurile de manifestare ale principalelor emoții umane (furie, dezgust, tristețe, bucurie, frică, surpriză) și oferă instrumente utile pentru cea mai bună comunicare în familie și la serviciu. Cartea include fotografii a zeci de chipuri ce acoperă bogatul evantai al afectivității umane. Da, cartea are poze!

button

Emoțiile ne salvează viața, dar pot s-o și distrugă. Ne împing să acționăm
aparent rezonabil, dar și în moduri pe care ajungem să le regretăm. Scopul meu este acela de a-i ajuta pe cititori să-și înțeleagă și să-și îmbunătățească viața emoțională. Mă uimește că, până foarte de curând, oamenii de știință, precum și nespecialiștii au știut foarte puține lucruri despre emoții, deși ele joacă un rol esențial în viața fiecăruia.

Paul Ekman | Emoții date pe față

Sursă foto

Anunțuri

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s