De ce consider că elevii și studenții au nevoie de gratuitate 100% pe mijloacele de transport? Pentru că ne mândrim cu tinerii – „viitorul țării”, dar mai bine îi trimitem la mers pe jos către școală decât să le oferim gratuitate, cum a precizat un domn’ Bogdan (nu io), pe numele său, pe blogul lui John. Principalul său argument a fost că tinerii au nevoie de mișcare în viața de zi cu zi, indiferent de condițiile meteorologice, că-i ploaie, că-i ninsoare (la faza asta, SGU zici că e mână în mână cu TCE). Stimă și respect, domnu’, asemenea vă doresc!

Să o luăm și matematic, zic:

În cazul în care stăm pe bilete

O lună are, în medie, 30 de zile. Un elev ar trebui să dea aproximativ 120 ron/lună pentru două călătorii (dus și întors). În cazul în care traseele puse la dispoziție de către TCE nu îl avantajează pe respectivul, acesta va fi nevoit (probabil) să apeleze și la al doilea traseu, în continuarea primului. Dacă e așa, a pus-o! S-a scutit de 240 ron.

În cazul în care apelăm la abonament

Nu avem posibilitatea să apelăm la un abonament pe un singur traseu, mulțumim TCE pentru că ne plimbăm cu alte trasee „fără știrea noastră”. Trecând peste… Un elev are, în sfârșit, alocația lunară de 84 ron, iar un abonament costă 31 de lei. Astfel, unui elev îi mai rămân fix 53 ron, cu 11 lei peste vechea alocație (42 ron). Astfel, un elev cheltuiește 37% din alocație pe transport. LUNAR!

De adăugat: pensionarii beneficiază de gratuitate 100% în cazul în care au pensia sub 2100 ron. Elevii au alocația sub 100 ron și nu au așa ceva. Se pare că, în anumite orașe, nevoia de pensionari e mai mare decât nevoia de tineri.

Citește și 8 gafe marca TCE Ploiești în 2016 aici

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.