10 motive pentru care sigur ți-ar plăcea la Escape!

Cea mai mare problemă a Escape Room-urilor din provincie, din câte am observat, este faptul că tinerii nu sunt familiarizați cu astfel de concepte, iar dorința lor de a încerca ceva nou se apropie din ce în ce mai mult de punctul nul. Evident, nu putem să băgăm toți tinerii în aceeași oală; alții ne-au demonstrat că se poate și s-au încumetat să dea banii pe un joc de escape, nu la cinematograf sau la o masă în oraș cu prietenii. Desigur, nu putem să ne angajăm într-un joc despre care nu știm mai nimic, așadar m-am gândit să ofer o doză în plus de motivație curioșilor. Mai jos am scris, cu grijă, 10 motive pentru care trebuie să mergi la cel puțin un joc de Escape!

1. O să fii surprins!

Până când nu treci pragul ușii, nu vei afla cum arată camera. De multe ori, decorul nu este unul obișnuit, iar tematica este una puternic resimțită. Prima și cea mai mare surpriză pe care o vei avea va fi cadrul în care îți vei derula următoarele 60 de minute, surpriză care va fi conturată și mai mult de suspansul pe care gazdele ți-l oferă.

2. Îți cunoști prietenii și din alte perspective

Nu te-ai întrebat niciodată cum reacționează cel mai bun prieten când este pus să lucreze sub presiune sau cum se manifestă cea mai bună prietenă când vine vorba de cooperare și de joc în echipă? Dacă răspunsul e pozitiv, fii sigur că poți să afli răspunsuri și la alte întrebări, pe lângă cele două, aducându-ți amicii într-un escape room.

3. Mâncarea se digeră. Experiența rămâne

Desigur, ai putea lăsa jocul de escape pe altă dată, iar cu banii strânși să ieși cu prietenii la o masă în oraș. Singura chestie e că, după maxim 8 ore, mâncarea se digeră complet. În schimb, experiența pe care o dobândești la escape și relațiile de prietenie pe care le consolidezi durează, cu siguranță, mai mult de câteva ore!

4. Ești principalul personaj al propriului film de acțiune!

Dacă tot mi-am stricat prietenia cu restaurantele din oraș unde se mănâncă bine, zic să repet povestea și cu cinematografele. Să vezi un film e o experiență relaxantă, indiferent de câți de „D” are în coadă, însă să fii protagonistul unui film e o experiență unică! Sunt sigur că și tu te-ai visat, cel puțin o dată, vreun James Bond..

5. Înveți să lucrezi eficient sub presiune

De câte ori ai avut de predat un proiect în mai puțin de 12 ore, fără ca măcar să îl ai gata? Sau de câte ori te-ai aflat în fața unui examen în care, deși mai ai cel puțin 10 subiecte, timpul pus la dispoziție nu îți e deloc favorabil? E greu să nu intri în panică în astfel de cazuri, iar de cele mai multe ori nu îți iese treaba. Jocurile de escape sunt de fapt niște simulări ale unor astfel de situații, doar că mai complexe. Nimănui nu îi poate dăuna un astfel de exercițiu.

6. Ești în trend

Atât în București, cât și în întreaga lume, jocurile de escape au devenit noul canal de divertisment la care tinerii apelează. E o chestie la modă peste tot, deși nu este cunoscută de toată lumea.

7. Părerea ta chiar contează!

După ce evadezi din camera de escape, gazdele îți consideră punctul de vedere ca fiind cel mai important, și așa și e! Nu uita: banii cu care plătești intrarea și opinia pe care o oferi îi ajută pe proprietari să îmbunătățească camerele de escape și să le facă și mai captivante. Cine știe, poate chiar ai șanse să ajungi pe vreun Hall of Fame.

8. Le arăți prietenilor tăi ce înseamnă distracția

Este foarte probabil să fii un „deschizător de drumuri” printre prietenii tăi. Mulți sigur nu știu ce e ăla Escape Room, sau că avem și noi în Ploiești. Bagă-i în cameră și arată-le ce înseamnă divertismentul de calitate!

9. Dependența de Escape nu ucide

Există o grămadă de vicii care ne pot fi fatale. Din fericire, Escape-ul nu se află printre ele.. și nici fotografia 😀

10. Te faci cu o poză mișto la final

Majoritatea Escape-urilor îți oferă la final o fotografie cu tine, alături de prietenii tăi, având posibilitatea să te pozezi cu diverse obiecte din decorul camerei, atâta timp cât nu le strici surpriza altora. Eu fac asta de câte ori am ocazia:

 

 

Reclame

2 gânduri despre „10 motive pentru care sigur ți-ar plăcea la Escape!

  1. Interesant punct de vedere, o chemare pentru „open your mind” din perspectiva interacțiunii personale! Cred că până nu intri în jocul propriu-zis nici nu știi ce poți pierde având în cap impresii total false despre ce se poate petrece într-un Escape Room.
    Și când mă gândesc că în Asia, SUA, vestul Europei ba chiar București… oamenii își fac rezervări cu multe zile înainte pentru a fi siguri că prind loc 🙂

    Apreciază

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.