D-ale mele

Cele mai întâlnite 7 întrebări la pedagogie

10378259_799068690159270_7105890912901144285_nDe-a lungul timpului am primit diverse întrebări, de la diverse persoane, referitoare la profilul pe care în urmez – pedagogic.

Unele întrebări au fost ori foarte stupide, ori atât de interesante încât la un moment dat mi le-am adresat singur, în dorința de a le găsi un răspuns.

Nu știu dacă răspunsurile sunt cele mai potrivite, dar îmi aparțin. Am încercat să fac, cât de cât, un top în funcție de frecvența cu care primesc respectivele întrebări.

1. „Și ce ieși de acolo?”

Într-adevăr, după terminarea celor 4 ani, în cazul în care iau examenele necesare, pot preda preșcolarilor și elevilor din ciclul primar. Da, doar atât. Pentru a deveni profesor la clase „mai mari” trebuie să îmi continui studiile în domeniu.

2. „Păi și tu la practică ce faci dimineața?”

În mod normal îmi notez strategii didactice sau îmi construiesc diverse planuri de lecție pe baza a ce văd la lecția ținută de respectivul cadru didactic la care fac practică. Evident, stau și printre copii, îi ajut să țină creionul în mână când colorează și mă joc cu ei.. sau cu jucăriile lor…

3. „Vrei să fii educatoare?”

Maybeh…

4. „Și dacă te răzgândești?”

După cei 4 ani de profil pedagogic poți să te orientezi către studii în alt domeniu, rămânând la bază cu un loc de muncă asigurat în învățământ, în funcția de învățător sau educatoare, fiind un avantaj considerabil.

5. „Pot să mă transfer și eu la voi?”

Din câte știu eu nu, iar dacă e posibil e multă bătaie de cap la mijloc. E normal să fie dificil, admiterea la pedagogie a presupus patru probe eliminatorii pe care ar trebui să le poată îndeplini orice viitor cadru didactic. Plus că ai pierdut destul de multe ore de practică pedagogică. În schimb, elevii de la profilul pedagogic se pot transfera în alte părți (nțzzz).

6. „Și voi aveți grijă de copii la școală?”

Nu mereu, doar la practică.. câteodata nici atunci – preșcolarii și școlarii din învățământul primar au anumite vacanțe la care noi, liceenii, nici nu visăm. Pentru că, în mod normal, după întrebarea asta vine „Păi și predați?”, o să ofer răspunsul în același paragraf – ne pregătim să predăm până în clasa a 11-a. Nu, nu predăm oră de oră, ci la practică, când suntem programați.

7. „Faceți mai puține ore decât noi?”

Nope.

Dacă mai ai și alte întrebări, poți să le lași în secțiunea de comentarii. O să le răspund asap.

Reclame
Standard

6 gânduri despre „Cele mai întâlnite 7 întrebări la pedagogie

    • Hei! Bacul îl dai la română, mate (M3) și materie la alegere… eu dau la logică. Dacă ai luat probele, repartizarea în clasele de pedagogie se face după media la evaluarea națională. Se va afișa la un avizier al școlii. Cel mai bine dă un telefon la secretariat și un share la articolul ăsta 😀

      Apreciază

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.