El este Marian. ( 02 nov. 2015 © bogdinu.cf)
El este Marian.
( 02 nov. 2015 © bogdinu.cf)

El este Marian. Marian speră la o lume mai bună și se implică cât poate de mult pentru a-și susține generația.

L-am întâlnit luni seara în centrul orașului; era vizibil ocupat cu organizarea lumânărilor și candelelor, deși nu era organizator. Cu alte cuvinte, Marian este un voluntar la vreo 25 de ani, venit din Buzău pentru a susține gestul făcut de tinerii ploieșteni.

Nu sunt organizator, ci doar susțin această acțiune. La noi în Buzău se numește priveghi atunci când stăm cu persoana decedată noaptea înainte de înmormântare. Asta mi-am propus și eu să fac: să veghez asupra candelelor până în zorii zilei.

 – Marian

Și asta face. În cazul în care citești articolul ăsta în noaptea în care a fost publicat, Marian încă veghează asupra lumânărilor din centrul orașului. Nu e prima oară când face asta, ba chiar a căpătat experiența necesară: zilele trecute a făcut același lucru în orașele Buzău și București.

Când l-am întâlnit, în jurul orei 19, Marian era deja de 4 sau 5 ore în fața candelelor, pregătit pentru tura de noapte. Deși starea lui de sănătate nu este una excepțională, eroul nostru face asta în amintirea celor decedați în incendiul din #Colectiv.

„Îmi doresc ca statul să le ofere tuturor tinerilor ce au împlinit vârsta de 18 ani locuri de muncă, deoarece este mai important ca aceștia să aibă un serviciu stabil decât să li se ofere diverse sume de bani. Tinerii au nevoie de un acoperiș propriu sub care să stea și de o familie – familie care trebuie întreținută din banii câștigați.

– Marian

Da, Marian este o persoană ce își dorește să devină independentă. Nu vrea să fie dependentă de nimic și nimeni pentru că ce-i prea mult strică. Singura dependență pe care și-o dorește este cea față de Dumnezeu. Mi-a povestit că este o persoană credincioasă, și îl cred!

Dacă mă întrebi pe mine, Marian e tipul de persoană de care noua generație are nevoie.

„Pe această cale vreau să le transmit condoleanțe tuturor familiilor îndoliate”

– Marian

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.