S-a stins cel mai vârstnic străjer ploieștean

Este vorba de Moș Cioceanu, sau Nea Cioceanu cum îl cunoșteau vecinii acestuia. Acesta reprezenta un simbol al orașului Ploiești, fiind fiul eroului ce i-a oferit intersecției respective numele de „Cioceanu”. 

La vârsta de 95 de ani, Moș Cioceanu s-a stins, intrând în istoria orașului Ploiești ca un simbol al luptei anticomuniste.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

O amintire a ploieștenilor o reprezintă momentele friguroase în care Moș Cioceanu își deszăpezea „propria” intersecție cu mai mult spor decât mulți dintre tinerii localnici.

Din păcate, poliția ne-a confirmat decesul acestuia ieri (luni), în jurul orei 12:15. Organele de ordine publică s-au prezentat în cea mai mare goană la domiciliul străjerului în urma unui apel efectuat de câțiva muncitori ai unei firme de salubritate (probabil prieteni sau apropiați ai acestuia).

IMG_2034j
Fotografie făcută marți seara

La o zi după ce acesta a intrat oficial în istoria orașului, presa locală i-a informat pe apropiații acestuia, cât și pe admiratorii eroului ploieștean. În semn de respect, aceștia au aprins câteva candele pe pragul aflat în fața ușii lui Nea Cioceanu.

Obișnuiam să trec prin fața casei acestuia și să îl observ stând pe scările din fața ușii, veghind și meditând. Din păcate, de acum înainte, nu va mai avea cine să îi țină locul și să dea dovadă de atâta vigilență și responsabilitate.

Odihnește-te în pace, bătrâne!

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.