Prima bătaie cu apă.. originală?

Având în vedere cât de răspândit este acest tip de eveniment, o bătaie cu apă (sau un water fight) a devenit un concept des utilizat pe parcursul verii. Mai mult ca sigur, aproape fiecare oraș de pe mapamond a organizat propriul său water fight, urmând modelul celor precedente. 

Urmând acest raționament, aflăm că prima bătaie cu apă pe care a cunoscut-o omenirea a fost pusă în practică de către animale, scopul fiind același: de a se răcori în zilele caniculare. Concluzia este că, fără să mai lungim vorba, conceptul de „bătaie cu apă” nu mai este unul modern, iar originalitatea lui s-a dus demult.

În schimb, dacă mi se permite, aș putea face o altă modificare în titlul evenimentului: BATAIE CU APA (PRIMA EDITIE ORIGINALA făcută cu simț de răspundere). Evident, titlul ar deveni deja prea lung și plictisitor, dar consider că e un detaliu care merită precizat.

De ce spun asta?

Pentru că ăsta a fost primul eveniment tineresc, organizat tot de către tineri, fără sprijinul constant al unui adult supraveghetor, care s-a desfășurat conform tuturor normelor impuse la nivel local. A fost primul eveniment unde „zona de acțiune” a fost marcată, chiar dacă din păcate nu au binevoit cu toții să o respecte. Cel mai bun exemplu ar fi terasa e la MC care, după fix 39 de minute de la începerea oficială a evenimentului (16:09), s-a transformat într-o inundație în toată regula.

În schimb mă bucur că perimetrul promis a fost asigurat de nu mai puțin de 9 jandarmi și polițiști (conform abilităților mele de a număra corect de la 1 la 9). Pentru evenimentele de acest gen, siguranța participanților și a celor din jur este observată și apreciată.

La fel de îmbucurător a fost și faptul că pe tot parcursul evenimentului au fost prezenți și colegii din presa locală, „înarmați” atât cu camere video și cu microfoane, cât și cu aparate protejate de diverse carcase subacvatice.

Finalul evenimentului, tragicomic, parcă rupt din diversele seriale tv americane, s-a remarcat printr-o ploaie de vară, mai mult sfidătoare, mai puțin răcoritoare. Evident, deznodământul îl privește fiecare cum consideră de fel; unii îl pot privi dintr-o perspectivă optimistă, fericiți că au reușit să se răcorească indiferent de mijloace, iar alții îi pot asocia niște gânduri pesimiste și se pot oftica de faptul că distracția a durat atât de puțin (în jur de 10 minute).

Un ultim detaliu pe care trebuie să recunosc că l-am „vânat” a fost curățenia de după eveniment, pe care organizatorii se pare că nu au omis-o. Rămași tot (aproape) singuri, ca în momentul creării evenimentului, protagoniștii au început să adune fiecare PET sau container rămas de pe urma participanților..

În concluzie, deși nu a fost cel mai original eveniment, e de apreciat faptul că a fost făcut cu cap. Apropo, felicitări băieților de la Urban Army pentru demonstrația de street dance pe care, în felul caracteristic am reușit să o ratez, dar de care sunt sută-n mie sigur că a fost mișto.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.