Mereu aflu faptul că topul liceelor din Ploiești e format din trio-ul Caragiale-Cuza-LMV, urmând mai apoi Nichita-Jean Monnet, fiind urmate de Economic și Arte și probabil și alte instituții de învățământ, iar în cele din urmă apar pe listă liceele considerate „de nivel scăzut”. Nu am înțeles niciodată cine face ordonarea asta și cum.. după rata de promovare la bac sigur nu. Probabil după popularitate.

Rata de promovare la bac – anul 2013

Ca să intrăm în detalii, cea mai mare rată de promovare la examenul de bac s-a regăsit în liceele cu filieră tehnologică, fiind urmate de filiera teoretică, pe ultimul loc aflându-se filiera vocațională.

Rata de promovare la bac – anul 2014

În anul 2014, primele două locuri din clasament au fost ocupate de un liceu din Breaza și de unul din Câmpina, licee considerate de către profesori, elevi și părinți cele mai „proaste”.. hm. Pe locul al treilea și al patrulea se situează Cuza, fiind urmat de Caragiale, iar mai apoi Jean Monnet, fostul Liceu Pedagogic. De precizat faptul că probabil cel mai popular liceu din Ploiești, LMV, se află pe locul în clasamentul județean, iar pe lista orașului fiind situat pe locul 4. Ah..?!

Rata de promovare la bac – anul 2015

În anul 2015, din surse nu chiar sigure, încă, pe lista liceelor și a ratei de promovare se află în ordine descrescătoare Caragiale (98,72), Jean Monnet, cu același procent de promovare și Mihai Viteazul (97,45%). Cuza se află pe locul 4 (96,66%) pe listă.

Cu alte cuvinte, rata de promovare la examenul de bacalaureat nu are nici o treabă cu popularitatea fiecărui liceu, deși mi s-ar părea normal să fie. Până la urmă, presupun că elevii își aleg ca principal criteriu în clasa a 9-a procentul de promovare la bac, sau cel puțin așa ar trebui. Cu toate astea, părinții, profesorii sau prietenii îi influențează de multe ori negativ și le recomandă licee populare sau mișto, care s-au aflat pe locul 1 acum câteva decenii.

În fine, liceele ca liceele, dar rezultatele nu sunt aduse strict de către profesori, ci și de elevii ce activează în instituțiile de învățământ respective. Doar de ei depind procentele mai sus precizate, nu?


Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.