De ce Mamaia când ai Saturn?

Am fost zilele trecute în Saturn, la mare, pentru a-mi umple vacanța de vară cu mici bucurii. Din fericire am avut parte de destul soare, în ciuda anunțurilor meteorologice făcute pe toate posturile de televiziune și nu numai. Spre deosebire de alte dăți, marea era chiar curată, fără alge urât mirositoare și fără prea multă intervenție umană sub formă de pet-uri sau pungi de plastic. Soarele a bătut cu putere și a reușit să încălzească întreaga plajă… și să îi asigure un job part time băiatului ce vindea kurtos și porumb fiert.

Nu am avut răbdare să stau într-un singur loc și să mă bronzez, ci am preferat plimbările pe faleză și bălăcitul în mare.. și dacă tot am început să dau din casă, o să o fac până la capăt. Ia să vedem, ce v-ar interesa să aflați? Unde e nisipul cel mai fin, care hotel are cele mai calitative halate de baie sau la ce terasă beneficiați de cele mai bune prețuri? :))

În timpul sejurului, însă, am încercat să fiu cât mai conectat cu orașul natal și să aflu cele mai noi chestii întâmplate prin zonă. Toate răspunsurile primite erau următoarele (citez): „plouă”, „e nașpa afară”, „e frig”, „bate vântul”, „încă plouă”. Se pare că mi-am ales bine perioada plecării și că am avut ocazia să mă bucur „la țanc” de căldura oferită de vară și de soare (deja începe să semene cu o piesă de-a lui Brenciu).

În altă ordine de idei, am vizitat și Mangalia, la pas, de la periferie spre centru. 60% din complexele comerciale întâlnite în drumul meu erau ori în faliment, ori date spre vânzare; lucru pe care în Ploiești nu prea îl observ. Deși Mangalia e o zonă turistică, conducerea orașului mai are de lucru în domeniul acesta. Doamne-ajută că nu am găsit și aici maidanezi la tot pasul, că altfel eram nesimțit și articolul ăsta se transforma dintr-unul personal într-un atac scris și prost pus la punct. Sau nu..

În schimb, pe la finalul sejurului am simțit un oarecare dor de casă, care pe mine mă lovește frecvent. Îmi era dor de persoanele pe care le vedeam zilnic prin oraș (cu sau fără voința mea), de străzile pustii de după ora 22 și de toți șoferii cu număr „de PH” care nu ezită să scoată capul pe gemulețul mașinii și să se vorbească de dulce în trafic. Păcat că nu avem pescăruși.

» Acest articol este sponsorizat «

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.