Cică „10 lucruri de la care trebuie să-ți iei adio pentru a fi COOL vara asta”

Am găsit pe internet un articol intitulat 10 lucruri de la care trebuie să-ți iei adio pentru a fi COOL vara asta. Din câte am înțeles eu, textul încearcă să își convingă cititorii că femeile trebuie să renunțe la toate obiceiurile și să rămână „naturale”. Nu am nimic cu ideea în sine, deși unele articole de pe site, din câte văd, promovează din ce în ce mai mult masculinizarea femeii și feminizarea bărbatului.. zic doar.

Primele doua lucruri „de la care trebuie să-ți iei adio” punctate în articol țin de coafură. De ce ți-ai schimba stilul doar pentru că un articol spune că peste vreo două luni nu o să mai fie la modă să fii rasă pe o parte? Sau să ai bucle prea nu știu cum. Off topic: Cine a scris articolul cred că a dezvoltat o pasiune pentru cuvântul „isterie”.

Al treilea punct prezintă cum fetele și femeile ar trebui să uite de machiaj, exemplificând avantajele și dezavantajele pe niște poze ale unor vedete din astea internaționale. Am mai navigat puțin pe site și am găsit următorul titlu: FOTO OMG | 15 vedete care au fost surprinse de paparazzi fără machiaj. Ai grijă să nu te sperii!”. Îți dă de gândit? Ar trebui..

Următoarele trei „sfaturi” se leagă de genele false, de cum ar trebui să te dai cu ruj, de dimensiunea ideală a extensiilor de păr și de sprâncenele tatuate. Pe lângă fragmentul cu rujul, care m-a surprins și șocat, în același timp, nu găsesc nimic interesant.. nici măcar cel de-al optulea punct, care îți sugerează cât timp să stai la plajă și „în ce nuanțe” să te bronzezi. Au dat și niște exemple foto pe acolo, dar sunt oribile, deci prefer să trecem peste.

Cel de-al nouălea pas îți propune câți milimetri să porți la unghie, iar ultimul punct îți oferă instrucțiunile exacte despre cum să îți faci niște amărâte de șuvițe blonde. Parcă le văd la vară majoritatea cititoarelor site-ului respectiv că arată la fel, ca niște clone obosite. Sper că nu.

Partea gravă e că nu doar articolul respectiv e de vină. Toate textele din „domeniu” au același defect, cel în cauză pur și simplu a avut ghinionul să îmi sară în ochi. Ușor ușor o să ajungem în punctul în care o să ne axăm cu toții pe un singur trend și o să ne eliminăm orice urmă de individualitate doar de dragul de „a fi COOL vara asta”.

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.