Veniți de luați… lumină

Același subiect, ca în fiecare an. Aceeași înghesuială ca până acum și aceleași șanșe ridicate să te joci de-a Phoenix-ul în curtea bisericii.. adica sa iei foc de la prea multa „lumina” 😀

Nu am nimic cu tradiția, nu am nimic cu pensionarii care, la fel ca în autobuz, se calcă în picioare pentru un strop de lumină, nu am nimic nici măcar cu faptul că mieii sunt cele mai mari victime ale lunii aprilie. Totuși, ca fapt divers, țin să precizez că am o oarecare îndoială referitoare la faptul că Lumina Sfântă nu ar fi provenită din Bricheta Sfântă, sau cel puțin din Cutia de Chibrituri Sfântă.. Știu că Lumina vine de la Ierusalim, asta o cred ! Știu că Lumina ajunge pe aeroport în București.. o cred și pe asta ! Știu că Lumina este distribuită în majoritatea județelorm și pe asta o cred ! Ceea ce nu cred eu e faptul că Lumina ajunge la fiecare biserică.. adică, logic vorbind, Moș Crăciun are nevoie de o noapte întreagă ca să împartă cadouri, iar Lumina are nevoie de câteva ore..? hmm…

Totul mi se pare prea rapid, mai ales că nu am văzut până acum nici măcar o mașină sau ceva din care să coboare oricine cu o lumănare aprinsă în mână și să o ducă până în biserică, ca mai apoi să urce rapid în mașină și să plece spre următoarea biserică, aflată la aproximativ 500 de metri distanță de prima.

Ori e asta, ori băieții de la patriarhie au contract cu firmele ce se ocupă cu iluminatul.. nu, nu cei cu piramidele. În cazul în care nu au deja, le recomand. Sunt prețuri ieftine. Aveți aici o pagină pentru contact Greentek, pentru că LED-uri :D.

În fine, precum fiecare sărbătoare, Paștele are farmecul lui, cu tot cu ouăle colorate, preferabil roșii, cu iepurașul acela mic și blănos, cu Lumina, de ce nu, cu mieii însângerați… ah, stai. Nu, nu e ok să sacrificăm mieii, oricât de normal pare. Tradiția e tradiție, dar totuși.. Nu consum miei, mai ales de Paște.. Nu vreau să intru în subiectul ăsta, deoarece sunt o grămadă de întrebări și explicații, de exemplu tăierea porcului de Crăciun, care pare destul de normală. De ce facem discriminări între porc și miel? „Toți bărbații sunt niște porci”, dar niciodată „toți bărbații sunt niște miei”. Subiectul o ia deja razna..

Să continuăm cu Paștele.. Slujba de Înviere a constat în 30% cântece bisericești și 70% sonorizare proastă, șoapte spuse aleatoriu în microfon, tuse seacă și așa mai depaaarte. Recomandarea mea? Cereți o finanțare și schimbați-vă sistemul de sonorizare, sau apelați la profesioniști :)) Iar, la caz, angajați și fotograf și cameraman, ca am auzit că e oferta 3+1.

Fără să mai fim răutăcioși, să rămânem la tradițiile de Paște ! Sper că ați ciocnit deja ouăle roșii, că ați mâncat pe săturate, fără să faceți coadă la spital, că am mai avut eu o discuție zilele trecute.. vedeți că e un singur doctor de gardă, deci e nasoală treaba.. „mănânci aici, mori acasă”.. sau la spital. În continuare vă doresc un Paște Fericit și niște sărbători faine !

Acest articol a fost sponsorizat.
Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.