Siguranta in scoli..exagerat de periculoasa

Zilele trecute am distribuit pe timeline-ul personal un link catre o petitie ce privea siguranta elevilor in scoli..

Consiliul National al Elevilor, impreuna cu Asociatia Elevilor din Constanta si Academia Tinerilor, solicita Parlamentului sa modifice Legea nr. 35/2007 privind cresterea sigurantei in scoli astfel incat elevii si cadrele didactice sa fie cu adevarat in siguranta.

Prin petitie se cer luarea mai multor masuri, precum eliminarea uniformelor, libertatea elevilor in scoala, consultarea organizatiilor reprezentative ale elevilor atunci cand se elaboreaza proiecte sau programe de prevenire a violentei in mediul scolar si asigurarea pazei conform legii.

Mai amanuntit, elevii cer eliminarea definitiva a uniformei, atata timp cat aceasta nici nu ar trebui sa existe. Intr-adevar, fiecare scoala ar trebui sa se distinga printr-un semn anume, insa atata timp cat statul nu ofera finantarea, uniformele nu sunt obligatorii, sau cel putin nu ar trebui sa fie. De asemenea, uniforma nu ii asigura siguranta elevului in niciun fel.

Legea 35/2007 | Art. 5

(1) Consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentantiv al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor, stabilesc pentru elevii unitatii de invatamant respective cel putin un semn distinctiv, cum ar fi: ecuson, uniforma, esarfa sau altele asemenea.

O alta masura ceruta de catre elevi este aceea de a asigura libertatea individuala si puterea de decizie.

Constitutie – Art. 23

(1) Libertatea individuală şi siguranţa persoanei sunt inviolabile.

(2) Percheziţionarea, reţinerea sau arestarea unei persoane sunt permise numai în cazurile şi cu procedura prevăzute de lege.

Conform structurii prezentate mai sus, elevii cu varsta peste 14 ani pot alege singuri daca doresc sau nu sa paraseasca scoala si curtea acesteia, iar alegerea luata va trebui sa fie respectata.

Eu am semnat petitia si te invit si pe tine sa o faci ! O poti semna aici: http://www.petitieonline.com/apel_la_libertatea_elevului_in_coal

Reclame

Tu ce părere ai..?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.